Fa En دوشنبه 23 تیر 1404 ساعت 15 و 36 دقیقه

آیا تعرفه‌های واردات به پاشنه آشیل صنعت آلومینیوم آمریکا تبدیل می‌شود؟

آیا تعرفه‌های واردات به پاشنه آشیل صنعت آلومینیوم آمریکا تبدیل می‌شود؟

باشگاه آلومینیوم: جروم پکرس به عنوان یکی از مدیران اجرایی شرکت «Rio Tinto» در مورد تاثیر مثبت تعرفه‌های واردات وضع شده از سوی دولت ترامپ بر افزایش ظرفیت تولید داخلی آلومینیوم که برای این کشور از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، به دیده تردید می‌نگرد.

4 ساعت و 56 دقیقه

به گزارش باشگاه آلومینیوم، دولت ترامپ در نظر دارد با تعرفه‌های واردات وضع شده به ویژه تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات محصولات آلومینیومی به آمریکا، صنایع تولیدی داخلی خود از جمله آلومینیوم، فولاد و خودرو را در این کشور احیا کند.

جروم پکرس، مدیر اجرایی بخش کسب‌وکار آلومینیوم شرکت «Rio Tinto» عنوان کرد: در حال حاضر شرایط برای ذوب این فلز در آمریکا اصلا مناسب نیست.

به گفته وی، شرایط تجاری آمریکا برای افزایش ظرفیت‌ ذوب آلومینیوم داخلی، به هیچ وجه امکان اجرای چنین سناریویی را نمی‌دهد؛ چراکه در درجه اول این اقدام وابسته به دسترسی به مقدار زیادی برق ارزان‌قیمت بوده که برای پیاده‌سازی آن زمان زیادی لازم خواهد بود.

طبق داده‌های ارائه شده از سوی سازمان زمین‌شناسی آمریکا، سهم این کشور از تولید جهانی آلومینیوم اولیه در سال ۲۰۲۴ کمتر از ۱۰ درصد اعلام شد و کشور مذکور، تنها حدود ۲ درصد از ظرفیت تولید جهانی در سال گذشته میلادی را به خود اختصاص داد. حدود نیمی از کل آلومینیومی که در صنایع تولیدی آمریکا مورد استفاده قرار می‌گیرد، واردات آن عمدتا از کانادا به عنوان چهارمین تولیدکننده بزرگ آلومینیوم جهان انجام می‌شود. براساس پیش‌بینی‌های انجام شده، انتظار می‌رود که قیمت برق در ایالات متحده آمریکا به دلیل افزایش بسیار چشمگیر مصرف انرژی در مراکز داده مرتبط با هوش مصنوعی افزایش پیدا کند.

لازم به ذکر است که بخش عمده‌ای از محصولات آلومینیومی تولیدی شرکت «Rio Tinto» به دلیل دسترسی به منبع انرژی ارزان از طریق نیروگاه‌های برق‌آبی در کشور کانادا تولید می‌شود. بیشتر واحدهای تولید آلومینیوم شرکت «Rio Tinto» در استان کبک کانادا واقع شده‌ است که حدود ۵۰ درصد از ظرفیت تولید جهانی این شرکت را شامل می‌شود. با این حال، تعداد دیگری از واحدهای تولیدی آلومینیوم شرکت مذکور نیز در استان بریتیش کلمبیا در همین کشور مستقر شده است.

مدیر اجرایی بخش کسب‌وکار آلومینیوم شرکت «Rio Tinto» در همین رابطه بیان کرد: واحدهای ذوب آلومینیوم این شرکت به طور قطع از تعرفه‌های وضع شده از سوی آمریکا بر روی فلز صادر شده از مبدا کانادا به این کشور تاثیر خواهد پذیرفت.

پکرس در ادامه خاطرنشان کرد: تعرفه‌های دونالد ترامپ، موجب ایجاد نوسان و عدم اطمینان در وضعیت بازار جهانی آلومینیوم، به ویژه صنعت آلومینیوم داخلی کانادا شده است. از همین رو، شرکت «Rio Tinto» سیاست‌گذاری‌های خود در بخش تولید را باید هر چند هفته و یا هر چند ماه یک‌بار با شرایط جدید در بازار تطبیق دهد.

وی اظهار داشت: به احتمال فراوان افزایش تعرفه‌های واردات آلومینیوم به ایالات متحده آمریکا، منجر به افزایش قیمت محصولات نهایی عرضه شده در بازار این کشور خواهد شد که هزینه آن باری اضافه بر دوش مصرف‌کنندگان و خریداران خواهد بود.

بررسی‌های انجام شده در بازار نشان می‌دهد متوسط قیمت جهانی آلومینیوم در سال ۲۰۲۵ نسبت به افزایش قیمت آن در اواخر ماه فوریه ۲۰۲۵ پیش از آغاز اجرای روند اعمال تعرفه‌های واردات و به علت نگرانی‌ها از وضعیت اقتصاد جهانی، به میزان ۱۵ درصد کاهش را به ثبت رساند. با این حال، روند نزولی قیمت این فلز پس از اجرای تعرفه‌های ترامپ بر محصولات وارداتی نظیر آلومینیوم و فولاد به آمریکا همچنان ادامه دارد.

با وجود کاهش قیمت‌ها در بازار آلومینیوم، حجم تقاضای این فلز در بخش ساختمان‌، وسایل نقلیه، تولید کابل‌های برق، قوطی‌ نوشیدنی‌ها و تولید سایر محصولات وابسته به فلز مذکور همچنان به رشد خود ادامه خواهد داد زیرا آلومینیوم به عنوان یکی از فلزات حیاتی در گذار به انرژی‌های تجدیدپذیر محوب می‌شود.

مدیر اجرایی بخش کسب‌وکار آلومینیوم شرکت «Rio Tinto» تصریح کرد: به نظر می‌رسد با گذر زمان، احتمال جایگزینی آلومینیوم به جای فولاد در صنعت تولید خودرو در آینده وجود دارد. علاوه‌براین، احتمال جایگزینی مس با آلومینیوم در تولید کابل‌های برق نیز در آینده مطرح شده است.

پکرس خاطرنشان کرد: در حال حاضر فضای مثبتی بر روند عرضه و تقاضای بازار آلومینیوم حاکم است. با این حال، در بخش عرضه نوساناتی وجود دارد. همچنین، این اطمینان خاطر ایجاد شده است که بازار آلومینیوم طی آینده نزدیک، به ویژه در بخش تولید و عرضه چشم‌انداز مثبتی را تجربه خواهد کرد.

در ادامه در نمودار شماره یک، می‌توان ظرفیت تولید آلومینیوم اولیه در آمریکا را طی بازه زمانی سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۴ مشاهده کرد.

نمودار ۱٫ ظرفیت تولید آلومینیوم اولیه در آمریکا بازه زمانی سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۴

 در حال حاضر یکی از تناقض‌هایی که می‌توان در صنعت آلومینیوم مطرح کرد، این است که اگرچه استفاده از آلومینیوم برای گذار به انرژی‌های تجدیدپذیر حیاتی خواهد بود اما هنوز در واحدهای ذوب این فلز که بسیار انرژی‌بر نیز هستند و حجم بالایی از میزان انتشار دی‌اکسید کربن تولیدی در این صنعت را به خود اختصاص داده‌اند، اقدامی جدی برای استفاده از انرژی‌های پاک در مقیاس گسترده صورت نگرفته است. براساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد، صنعت جهانی آلومینیوم حدود ۲ درصد از انتشار گازهای گلخانه‌ای را به خود اختصاص داده است.

طبق آمارهایی که شرکت «Rio Tinto» ارائه داده است، در فرایند تولید بخش بسیار بزرگی از محصولات آلومینیومی این شرکت که انرژی مورد نیاز آن از طریق نیروگاه‌های برق‌آبی تامین می‌شود، در مقایسه با سایر رقبای دیگر میزان کربن بسیار کمتری منتشر می‌شود. براساس متن این گزارش‌ها، به ازای هر تن آلومینیوم تولیدی شرکت «Rio Tinto»، حدود ۴٫۷ تن دی‌اکسید کربن معادل منتشر می‌شود که بسیار کمتر از میانگین صنعت آلومینیوم یعنی ۱۰٫۳ تن دی‌اکسید کربن معادل به ازای هر تن فلز تولیدی است.

وی پیش‌بینی می‌کند حجم تقاضای آلومینیوم کم‌کربن در آینده علی‌رغم پریمیوم نسبتا بالاتر آن در مقایسه با آلومینیوم معمولی و حتی روند کند سرعت گذار به انرژی‌های تجدیدپذیر، با افزایشی قابل‌ توجه همراه خواهد بود.

مدیر اجرایی بخش کسب‌وکار آلومینیوم شرکت «Rio Tinto» خاطرنشان کرد: تمایل خریداران فعلی آلومینیوم سبز با توجه به نوسانات قیمت و افزایش نسبی پرمیویم آن نه تنها کاهش نیافته است بلکه انتظار می‌رود در آینده افزایش نیز پیدا کند.

پکرس یادآور شد: درست است که استراتژی تولیدکنندگان آلومینیوم برای گذار به سمت انرژی‌های سبز تغییر کرده است اما این تحولات هنوز از سمت مصرف‌کنندگان آن دیده نمی‌شود.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که همگام با تحولات انجام شده در صنعت آلومینیوم طی آینده نزدیک، راهبرد خریداران و مصرف‌کنندگان نیز به موازات آن با تغییرات چشمگیری همراه شود.

منبع:‌ فلزات‌آنلاین به نقل Nikkei Asia

تعداد بازدید : 34

ثبت نظر

ارسال