Fa En چهارشنبه 18 تیر 1404 ساعت 21 و 20 دقیقه

از حذف 8 میلیون یارانه بگیر تا افزایش 5 برابری یارانه نقدی بالاخره یارانه نقدی حذف می شود یا افزایش می یابد؟!

از حذف 8 میلیون یارانه بگیر تا افزایش 5 برابری یارانه نقدی بالاخره یارانه نقدی حذف می شود یا افزایش می یابد؟!

شعار و وعده یکی از حربه های مهم تبلیغاتی برای انتخابات است اما شعارها و وعده هایی که بعضا بعد از پیروزی در انتخابات به دست فراموشی سپرده می شوند و رویای تعبیر نشده رای دهندگان باقی می ماند...

>

دوشنبه 4 دی 1391 ساعت 20:38

شعار و وعده یکی از حربه های مهم تبلیغاتی برای انتخابات است اما شعارها و وعده هایی که بعضا بعد از پیروزی در انتخابات به دست فراموشی سپرده می شوند و رویای تعبیر نشده رای دهندگان باقی می ماند، روی اعتماد افکار عمومی تاثیر بسیار بدی خواهد داشت.

از این شعارهای عملی نشده بعد از روی کار آمدن دولت دهم زیاد دیده شده است. افزايش حقوق بازنشستگان و پرداخت سود سهام عدالت در آستانه انتخابات دهم، تنها نمونه هایی از شعارهای تبلیغاتی است که بعد از پیروزی در انتخابات به راحتی فراموش شد و در هیاهو و جنجال های سیاسی گم شد.

حالا اما  محمود احمدی نژاد باز هم در آستانه انتخابات یازدهم ریاست جمهوری وعده 5 برابر شدن یارانه نقدی را داده و گفته :"یارانه نقدی را می توان تا 5 برابر افزایش داد."

البته این اولین باری نیست که رئیس جمهور از افزایش یارانه نقدی سخن می گوید.شهریور ماه سال 90 بود که محمود احمدی نژاد گفته بود:در مسیر اجرای طرح هدفمند کردن یارانه‌ها یک گام به سمت عدالت برداشته شد و با توجه به اینکه با قیمت امسال ۱۲۰ هزار میلیارد یارانه در سطح کشور توزیع شده و فقط ۴۰ میلیارد از آن به طور مستقیم به مردم پرداخت شده است، جا دارد که این مبلغ تا ۳ برابر افزایش پیدا کند.اما نه تنها یارانه نقدی تا امروز که وعده 5 برابر شدن آن داده شده است افزایش یافت بلکه پیامک های حذف یارانه نقدی و اعتراضات پس از آن  دردسرهای زیادی را برای سازمان هدفمندی یارانه ها ایجاد کرد.

حالا نیز در حالی که وعده افزایش یارانه نقدی داده شده است، رئیس جمهور با اینکه حذف یارانه نقدی را شرعی نمی داند با کاهش یارانه بگیر ها موافق است!

وی در جایی گفته: " اجازه دهیم مردم ما توانمند شوند اصلا چرا ما باید از 75 میلیون یک نفر را هم از دریافت رایانه نقدی کم کنیم، به چه دلیل؟ با کدام دلیل شرعی؟ این بیت المال است و باید مساوی بین همه تقسیم شود این روش امیرالمومنین است." اما ادامه داده:" من طرفدار کم کردن هستم، اما تبعات اجتماعی دارد به سادگی نیست. ما پایگاه اطلاعاتی جامعی نداریم از وضعیت اقتصادی تک تک افراد جامعه، چطور می توانیم آدم ها را جدا کنیم؟ تلاش کردند 7.5- 8 میلیون را جدا کردند بازهم تلاش می کنیم اما نباید این اصل باشد."تا زمزمه های حذف 8 میلیون یارانه بگیر جدی تر شود و در نهایت معلوم نشود بالاخره اگر حذف یارانه بگیرها شرعی نیست چرا رئیس جمهور با حذف انها موافق است؟!

از سوی دیگر وقتی دولت طبق سخنان محمود احمدی نژاد می تواند سقف یارانه نقدی را تا 5 برابر افزایش دهد معلوم نیست چه نیازی به حذف یارانه نقدی 8 میلیون نفر هست؟

در هر حال، به نظر می رسد با شرایط اقتصادی موجود، حذف یارانه نقدی حتی با وجود سخنان امید بخش محمود احمدی نژاد که وضعیت اقتصادی مردم را خوب توصیف کرده، در حال کلید خوردن است چرا که چنـد روز پس از آنكـه سازمـان هدفمنـدي يارانه‌ها با حمايت مستقيم محمود احمدي‌نژاد، رئيس‌جمهور از حذف 8 ميليون نفر از يارانه بگيران خبر داد، مركز پژوهش‌هاي مجلس هم با انتشار گزارشي كارشناسي حمايت خود را از کاهش یارانه بگیران اعلام كرده است.


هفته گذشته بود که محمدرضا فرزين، دبير ستاد هدفمندي‌سازي يارانه‌ها در همايش دومين سالروز اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها اعلام كرد كه 8 ميليون نفر در نوبت حذف از ليست يارانه بگيران قرار دارند.

سـاعتـي بعد هم رئیس دولت دهم  در این همایش طي سخناني خود را طرفدار كم كردن افراد يارانه بگير معرفي كرد.

بلافاصله هم مركز پژوهش‌هاي مجلس گفتـه است با طرح كاهش 8ميليـونـي يـارانـه‌بگيـران موافق است.

آنچه مسلم است، نبـود بـودجه كافي، بروز تورم شديد به خاطر پرداخت يارانه نقدي و غيرعلمي بودن دادن پول به شهروندان و نيازمند كردن آنان به دولت از جمله دلايلي است كه به‌تدريج تداوم پرداخت يارانه‌ها را با مانع جدي مواجه كرده است و دولت مجبور شده براي كاهش پيامدهاي منفي اين قانون طرح كاهش افراد يارانه بگير را كليد بزند.

به نظر می رسد  كسري شديد بودجه براي پرداخت يارانه‌ها و بروز پيامدهاي منفي يارانه نقدي باعث شده تا دولت نخستين مرحله از طرح حذف يارانه بگيران را كليد بزند.مساله ای که بر خلاف اظهارات و و عده های رئیس جمهور است .

در هر حال معلوم نیست این 8 میلیون نفر چگونه و توسط چه نهادی شناسایی شده اند و بر چه اساسی قرار است یارانه نقدی آنها حذف شود و باید منتظر ماند و دید سرانجام با حذف یارانه نقدی فاز دوم هدفمندی یارانه ها آغاز خواهد شد؟

 

تعداد بازدید : 705

ثبت نظر

ارسال