Fa En سه شنبه 27 آبان 1404 ساعت 15 و 3 دقیقه

بیست‌وپنجمین نمایشگاه صنعت برق و پانزدهمین نمایشگاه انرژی‌های تجدیدپذیر برگزار شد

بیست‌وپنجمین نمایشگاه صنعت برق و پانزدهمین نمایشگاه انرژی‌های تجدیدپذیر برگزار شد

باشگاه آلومینیوم: بیست‌و‌پنجمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق ایران هم‌زمان با پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق در تاریخ 20 تا 23 آبان‌ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد.با پایان بیست‌وپنجمین نمایشگاه صنعت برق و پانزدهمین نمایشگاه انرژی‌های تجدیدپذیر که به میزبانی وزیر نیرو و مدیران ارشد برگزار شد، استقبال گسترده شرکت‌کنندگان بار دیگر اهمیت این صنعت، نقش آن در پیوند تولیدکنندگان داخلی و خارجی و ظرفیت‌سازی برای همکاری‌های بین‌المللی را آشکار کرد.

1 ساعت و 58 دقیقه

به‌گزارش باشگاه آلومینیوم، بیست‌و‌پنجمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق ایران و پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر به میزبانی وزیر نیرو و مدیران ارشد این صنعت، درحالی به کار خود پایان داد که به اعتقاد کارشناسان، استقبال خوب شرکت‌کنندگان از آن نشان‌دهنده جذابیت صنعت برق، ارتباط گسترده بین تولیدکنندگان داخلی و خارجی و تداوم همکاری‌های میان آنها و فرصتی برای آشنایی با ظرفیت و ایجاد زمینه همکاری بین کشورها است.

در این نمایشگاه 724 شرکت داخلی و خارجی از کشورهای چین، ترکیه، آلمان، هند، ایتالیا و تعدادی از کشورهای همسایه حضور داشتند که حضور آنها فرصت‌هایی دوسویه برای تعاملات اقتصادی بیشتر و توسعه بازار برق این کشورها ایجاد خواهد کرد.

همچنین شرکت‌های حاضر در حوزه‌های روشنایی، سیم و کابل، ملزومات برقی، باتری، خط، پست، انتقال، صنایع نیروگاهی و سایر حلقه‌های صنعت برق نیز فعالیت داشتند.

این نمایشگاه روز سه‌شنبه بیستم آبان‌ماه با سخنرانی عباس علی‌آبادی -وزیر نیرو- افتتاح شد. او در حاشیه این نمایشگاه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: توسعه انرژهای تجدیدپذیر شتاب بسیار خوبی گرفته و درحال‌حاضر به ظرفیت بیش از ۳ هزار مگاوات در این حوزه دست یافته‌ایم و امیدواریم تا پایان سال بتوانیم به هدف تجمعی خود برسیم. به‌دلیل اینکه بهره‌مندی از این نوع انرژی موجب صرفه‌جویی در استفاده از سوخت‌های فسیلی، کاهش آسیب زیست‌محیطی و بهره‌مندی اقتصادی است تلاش می‌کنیم تا توسعه ان را تا زمانی‌که بتواند نیازهای کشور را تأمین کنند متوقف نکنیم.

برگزاری نشست‌های خبری از دیگر برنامه‌ها و اقدامات این نمایشگاه بود؛ مصطفی رجبی مشهدی -مدیرعامل شرکت توانیر- درباره بهینه‌سازی مصرف برق گفت: یکی از مهم‌ترین گام‌ها برای کاهش مصرف انرژی در بخش ارتباطات و فناوری، جایگزینی کابل‌های مسی با فیبر نوری در شبکه‌های مخابراتی است. این اقدام موجب کاهش تلفات انرژی و افزایش کارایی در شبکه‌های ارتباطی می‌شود.

وی افزود: درحال‌حاضر مصرف برق در مراکز داده، هوش مصنوعی و رمزارزها حدود ۲۰۰۰ مگاوات برآورد می‌شود و با توجه به توسعه این بخش‌ها، طی پنج سال آینده این میزان احتمالاً دو برابر خواهد شد.

رجبی‌مشهدی با تأکید بر نقش صنایع در تقویت ظرفیت تولید برق کشور تشریح کرد: بر اساس ماده (۴) قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق، احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه جدید تا پایان سال ۱۴۰۴ هدف‌گذاری شده است. تاکنون حدود ۲۷۰۰ مگاوات از این هدف محقق شده و ۶۳۰۰ مگاوات دیگر درحال اجراست.

از سوی دیگر کامبیز ناظریان- مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ- در نشستی دیگر با اشاره به آغاز برنامه نوسازی هزار کیلومتر از شبکه توزیع برق پایتخت برای تابستان سال آینده، گفت که تعداد کنتورهای هوشمند شهر تهران برای دوره اوج بار ۱۴۰۵ بالغ بر یک میلیون دستگاه افزایش خواهد یافت.

وی با اشاره به آغاز برنامه نوسازی هزار کیلومتر از شبکه توزیع برق پایتخت برای تابستان سال آینده، بیان کرد: این پروژه‌ها با حجم سرمایه‌گذاری پنج هزار میلیارد تومان درحال اجراست تا بتوانیم قبل از دوره اوج تابستان ۱۴۰۵ شاهد افزایش پایداری قابلیت اطمینان شبکه برق تهران باشیم.

مدیرعامل برق منطقه‌ای تهران در حاشیه نمایشگاه صنعت برق درباره وضعیت شبکه برق پایتخت اظهار کرد: پیک مصرف امسال به حدود ۱۴ هزار مگاوات رسید و پیش‌بینی می‌کنیم سال آینده به ۱۴ هزار و ۷۰۰ تا ۸۰۰ مگاوات افزایش یابد. از این میزان، حدود ۸۹۰۰ مگاوات در تهران تولید می‌شود و ۴۰۰۰ مگاوات باقی‌مانده از طریق شبکه سراسری تأمین خواهد شد.

ناظریان در ادامه افزود: برای افزایش پایداری شبکه اقداماتی ازجمله افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت خازنی را اجرا کردیم که به‌گفته کارشناسان در نوع خود کم‌نظیر است و در تثبیت ولتاژ و فرکانس شبکه تأثیر چشمگیری دارد. همچنین با همکاری وزارت نفت، تأمین سوخت زمستانی نیروگاه‌ها در دستورکار قرار گرفته و امیدواریم با برنامه‌ریزی انجام‌شده، زمستانی پایدار و تابستانی مطمئن برای پایتخت و استان‌های همجوار رقم بخورد.

همچنین محسن طرزطلب -رئیس ساتبا- از ساخت ۵۹۷ نیروگاه خورشیدی در سراسر کشور خبر داد و گفت: درصورت رفع چالش‌های مالی و واردات تجهیزات، پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان زمستان ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور به ۵۲۰۰ مگاوات برسد.

وی تأکید کرد برنامه‌ریزی شده است تا تابستان سال آینده ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور به ۱۱ هزار مگاوات افزایش یابد، اما با وجود این تلاش‌ها، ناترازی انرژی در کشور همچنان باقی خواهد ماند. امیدواریم با افزایش بارش‌ها و ورود نیروگاه‌های برق‌آبی به مدار، بتوانیم این ناترازی را جبران کنیم.

اکبر حسن بکلو -مدیرعامل شرکت توزیع برق استان تهران- نیز اظهار کرد: تعداد مشترکان خانگی استان تهران حدود دو میلیون و ۱۰۰ هزار مشترک است که ۱۹ درصد آن‌ها در گروه پراستفاده‌ها قرار می‌گیرند. این موضوع نیازمند اجرای برنامه‌های ویژه‌ای است که از سوی وزارت نیرو ابلاغ شده و درحال اجرای آن هستیم.

وی افزود: نیاز مصرف برق استان تهران در تابستان امسال ۴۲۰۰ مگاوات بود که با وجود افزایش مصرف در سال‌های گذشته، به‌دلیل اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف و همکاری مردم، حدود ۰.۴۳ درصد نسبت به سال قبل کاهش یافت که روند قابل‌توجهی است.

ناصر اسکندری، معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی توضیح داد: بیشترین سوخت مصرفی نیروگاه‌ها گاز طبیعی است و در مواقعی که محدودیت‌هایی در تأمین گاز وجود دارد، از سوخت دوم استفاده می‌کنیم. در سطح کشور ۱۴ نیروگاه وجود دارد که می‌توانند از مازوت به عنوان سوخت دوم استفاده کنند و مابقی نیروگاه‌ها از سوخت گازوئیل بهره‌برداری می‌کنند. اکنون بیش از ۹۱ درصد ظرفیت مخازن نیروگاهی پر از سوخت مایع است و امیدواریم این روند ادامه پیدا کند تا زمستان خوبی را پشت‌سر بگذاریم.

در این نمایشگاه شرکت‌های آلومینیومی بسیاری حضور داشتند که از جمله می‌توان از شرکتهای: آلومتک و آلومراد، آلومینیوم کوهرنگ زاگرس، سیمکو، سیم و کابل همدان، رسانا خطوط، سیم راد سما، کابل متال، مسباره کاوه، سیمکات و ... نام برد.

 

 

تعداد بازدید : 22

ثبت نظر

ارسال