باشگاه آلومینیوم: چین در نظر دارد به منظور تامین مواد اولیه مورد نیاز صنعت آلومینیوم مانند بوکسیت و آلومینا، فعالیت خود در کشورهای دارای ذخایر معدنی بوکسیت مانند گینه و اندونزی را افزایش دهد و به نظر گامهای بلندی در این زمینه از سوی شرکتهای چینی برداشته شده است.
به گزارش باشگاه آلومینیوم، از سوی دیگر، برخی از شرکتهای چینی به راهاندازی واحدهای ذوب و تولید آلومینیوم در کشورهای دیگر اقدام کردهاند. به عنوان مثال، شرکتهایی مانند شرکت «Shandong Nanshan Aluminium» فعالیت خود را در خارج از چین و در کشور اندونزی افزایش داده و به زودی قرار است واحدهای ذوب آلومینیومی جدیدی را در این کشور راهاندازی کند.
اقدامات اینچنینی به شرکتهای چینی اجازه میدهد تا محدودیتهای ظرفیت تولید داخلی بوکسیت را دور زده و در عین حال سلطه خود بر زنجیرههای تامین جهانی آلومینیوم را حفظ کنند. از سوی دیگر، چین تمرکز صادرات محصولات آلومینیومی خود را به سمت صادرات محصولات با ارزش افزوده بالا تغییر داده و به نظر میرسد در حال حاضر برای تولیدکنندگان آلومینیوم چینی، مقوله کیفیت این محصولات بر حجم بالای عرضه آنها ارجحیت دارد.
ظرفیت تولید آلومینیوم جهانی افزایش مییابد
با توجه با اینکه شرکتهای چینی به دنبال تثبیت موقعیت خود در بازار جهانی آلومینیومی هستند و از آنجایی که محدودیت دسترسی به مواد اولیه آلومینیوم در مقیاس جهانی افزایش یافته است، سایر کشورهای جهان در نظر دارند تا برای پر کردن شکاف عرضه این مواد اولیه وارد عمل شوند. واضح است که ظرفیت تولید آلومینیوم چین با در نظر گرفتن روند افزایش تقاضای داخلی و سرمایهگذاریها در بخش زیرساخت، رشد نسبتا باثباتی را تجربه کرده است.
ناگفته نماند علیرغم تحریمهای وضع شده بر صنعت آلومینیوم روسیه، این کشور همچنان یکی از تولیدکنندگان اصلی فلز مذکور در جهان به شمار میرود. در همین حال، ظرفیت تولید آلومینیوم در مناطق دیگری از جهان، به ویژه در کشورهای امارات و بحرین روندی صعودی را دنبال میکند. به علاوه، به دلیل دسترسی به انرژی ارزان، امکان افزایش بیشتر ظرفیت تولید واحدهای ذوب آلومینیوم در امارات و بحرین فراهم شده است. به علت صرفه اقتصادی و سازگاری بسیار بالای تولید آلومینیوم از قراضههای بازیافتی، انتظار میرود تعداد واحدهای ذوب آلومینیوم ثانویه در تعدادی از کشورهای جهان همزمان با ظرفیت تولید واحدهای ذوب فعلی روندی صعود به خود بگیرد. گفتنی است برای تولید آلومینیوم بازیافتی، تنها به کمتر از ۵ درصد انرژی مورد استفاده در تولید آلومینیوم اولیه نیاز خواهد بود.
طبق هدفگذاریهای تعیین شده از سوی دولت چین، قرار است ظرفیت تولید آلومینیوم بازیافتی در این کشور تا سال ۲۰۲۷ به بیش از از ۱۵ میلیون تن در سال افزایش پیدا کند. در کانادا نیز امکان رشد ظرفیت آلومینیوم کمکربن با استفاده از توسعه نیروگاههای برقآبی این کشور وجود دارد.
ثبت نظر