معاون و مدیران ارشد این غول چینی در دیدار با مهدی کرباسیان، رییس هیات عامل ایمیدرو اعلام کردند مدلهای مختلف سرمایهگذاری در این طرح را ارایه میدهند و پس از تایید ایمیدرو، به مرحله اجرا خواهند گذاشت.
رییس هیات عامل ایمیدرو با ابراز خرسندی از هموار شدن مسیر ارتباطات اقتصادی ایران با کشورهای مختلف تاکید کرد: طرف چینی راههای مختلف تامین مالی و سرمایهگذاری مستقیم را بررسی و ارایه کند.
وی با بیان اینکه حضور رییسجمهوری خلق چین در ایران و ملاقات با مقامات عالیرتبه ایران، نشان از عزم دو کشور برای بسط روابط اقتصادی میدهد، تصریح کرد: با توجه به اینکه در منطقه ویژه صنایع انرژیبر پارسیان 10 طرح پتروشیمی پیشبینی شده و در منطقه ویژه صنایع انرژی بر لامِرد احداث کارخانه 300هزار تنی آلومینیوم (به عنوان فاز نخست این کارخانه) و نیروگاه 900 مگاواتی آغاز شده، این دو منطقه نیازمند یک بندر و اسکله اختصاصی هستند که باید پیش از راهاندازی آن طرحها، افتتاح شود.
در این دیدار کای چوان شِنگ (Cai Chuansheng) معاون شرکت «4 سی» نیز تصریحکرد: «مهندسی، تامین و ساخت، اجرا و تامین مالی» و همچنین اجرا به صورت «ساخت، بهرهبرداری و واگذاری» از جمله پیشنهادهای ما برای احداث این طرح است.
به گفته وی این شرکت در صورت توافق دو طرف بر سر مدل اجرای قرارداد، اجرای طرح بندر و اسکله پارسیان را توسط شرکت تحصصی خود با نام «چاینا هاربر» اجرایی میکند. «4 سی» یکی از اهداف خود را توسعه جاده ابریشم میداند و کریدور جدیدی برای این مسیر استراتژیک، ایجاد خواهد کرد.
این مقام ارشد غول ساخت و ساز چین تاکید کرد: اجرای چنین پروژهای مورد حمایت بانکهای بزرگ چین است و میتوان از وامهای کمبهره دولت استفاده کرد.
چوان شِنگ افزود: بهترین پیشنهاد را با مناسبترین قیمت به منظور اجرای طرح بندر پارسیان ارایه خواهد داد. علاوه بر این، تسریع در آماده کردن این بخش زیرساختی (منطقه ویژه صنایع انرژی بر پارسیان)، پیش از راهاندازی کارخانه آلومینیوم جنوب و دیگر طرحها، برای ما نیز اهمیت بالایی دارد.
شرکت ساخت و ساز ارتباطات چین (China Communications Construction Company) که در سال 2015 از سوی نشریه فورچون گلوبال به عنوان پنجمین پیمانکار بزرگ جهان شناخته شده، در سال 2005 تاسیس شد و 53 میلیارد دلار درآمد و 100هزار کارمند تحت اختیار دارد.
منطقه ویژه صنایع انرژی بر پارسیان (واقع در غرب استان هرمزگان) که همراه با منطقه ویژه لامرد (جنوب استان فارس) جزو مناطق استقرار صنایع انرژی است از سوی ایمیدرو در حال آمادهسازی و تجهیز برای افزایش ظرفیت تولید صنایع بزرگ از جمله آلومینیوم، پتروشیمی، فولاد و سیمان در مناطق جنوبی ایران هستند.
ثبت نظر