در حالی که بحران ارزی ماه هاست که دامنگیر بازار های مختلف شده است و گرانی و تورم روز به روز بیشتر قشر ضعیف و متوسط جامعه را تحت فشار قرار می دهد ، سخنگوی دولت به تازگی اظهارات جالبی درباره گرانی و تورم داشته است و از آنچه که در جلسات دولت و مجلس گذشته خبر داده است.
او با اشاره به جلسات مشترک دولت و مجلس كه چندی است برگزار میشود،گفته: جلسات از هفته قبل به صورت مستمر با حضور رئیسجمهور آغاز شده و دولت اصرار دارد که به مردم کمک شود چرا که حس میکند در این شرایط بازار و ارز براثر مشکلات به مردم فشار آمده است.
سخنگوی دولت همچنین گفت: تصمیم بر آن است که برای جبران مشکلات، قبل از عید به مردم کمکی صورت بگیرد تا قدرت خرید مردم افزایش یابد. احتمالا اشاره الهام به تصمیم جدیدی است كه اخیرا دولت برای كمك به دو دهك پایین جامعه اتخاذ كرده ولی بحثها بر سر تامین منابع مالی آن هنوز در هالهای از ابهام است.
سخنگوی دولت گفت: تلاش میکنیم که به تفاهم برسیم و حتما هم به تفاهم هدفمند خواهیم رسید. در هفته آینده نیز جمع بندیها و نتیجه گیریها به اطلاع مردم خواهد رسید.
این در حالی است که پیش از این هر گونه مشکلات اقتصادی توسط دولتیه ا انکار می شد.
هنوز از یادها نرفته است کهدر روزهای پاییزی سال 90 محمود بهمنی درباره تورم گفت: "تورم آبانماه به 20 درصد نمیرسد و برآوردهای بانک مرکزی نشان دهنده کاهنده بودن رشد نرخ تورم است." اظهاراتی که برخی نمایندگان اقتصادی مجلس به شدت از آن انتقاد می کنند و بهمنی را دعوت می کنند تا صعودی بودن نرخ تورم را در سفره های مردم مشاهده کند نه در آمار عددی و رقمی که مبنای محاسبه آن مشخص نیست.
بعد از ان نیز بارها و بارها چنین انکارها و آمارهایی تکرار شد.به عنوان مثال اواخر اردیبهشت ماه امسال، وزیر صنعت و یكی از معاونانش نامه اعتراضی 200نماینده مجلس درباره وضعیت نامناسب تولیدات كشاورزی و دامی را فاقد وجاهت اعلام كردهاند!
مهدی غضنفری،وزیر صنعت و تجارت صراحتا تاثیر منفی واردات 24 میلیارد دلاری بر تولید داخلی را نه تنها رد كرد كه آنرا مفید به حال تولید ملی هم دانست.
در جدید ترین انکارها نیز، در حالی که حجم نقدینگی در مهرماه امسال از مرز 415 هزار میلیارد تومان گذشته است و این رقم در پایان شهریورماه 402 و مردادماه 387 هزار میلیارد تومان گزارش شده بود، محمود احمدینژاد در سخنان اخیر خود اعلام کرده : "عدهای میگویند با اجرای هدفمندی، نقدینگی بالا رفته است اما این موضوع اشتباه است چرا که در سال 89 نقدینگی کشور 25 درصد بود و این رقم در سال 90 به 19 درصد رسید." و در آخر هم معلوم نیست بالاخره چه را باید باور کرد؟سخنان رئیس جمهور را یا گزارشات بانک مرکزی و اظهارات کارشناسان را چرا که مصباحیمقدم، رئیس كمیسیون برنامه نیز معتقد است: بیشترین عاملی که سهم نقدینگی را افزایش داده است، از ناحیه یارانهها بوده است.
در هر حال ، به نظر می رسد دولتی ها بعد از این همه گلایه های گرانی و تورم تازه متوجه وضعیت نابسامان اقتصادی مردم شده اند چرا که تا قبل از این همیشه مشکلات اقتصادی انکار می شد .
البته به نظر می رسد هنوز هم با وجود احساس مشکلات! روند این انکارها ادامه دار شود.شاید هم این احساس زمینه ای باشد برای رفع مشکلات مردم.
باید منتظر ماند و دید نتیجه این احساس تازه دولتی ها چه خواهد بود؟
ثبت نظر