Fa En دوشنبه 16 تیر 1404 ساعت 2 و 14 دقیقه

هشدار معاون وزيربازرگاني با درج قيمت‌هاي غيرواقعي بر روي كالاها بشدت برخورد مي شود

هشدار معاون وزيربازرگاني با درج قيمت‌هاي غيرواقعي بر روي كالاها بشدت برخورد مي شود

دوشنبه 5 اردیبهشت 1390 ساعت 20:24

معاون وزير بازرگاني و مدير عامل سازمان حمايت مصرف كنندگان و توليد كنندگان گفت: به تازگي مشاهده مي شود كه برخي واحدهاي توليدي قيمت‌هاي غيرواقعي را بر روي كالاها درج مي‌كنند كه اين رفتار تخلف محسوب شده و بشدت با آن برخورد مي‌شود.

محمد حسن نكويي مهر روز دوشنبه در گفت وگو با افزود: شماري اندك از واحدهاي توليدي با درج قيمت بالاتر از نرخ اصلي، تلاش دارند تا به اين وسيله بازاريابي خود را در سطح توزيع كنندگان انجام دهند.
وي توضيح داد: به بياني ديگر توليدكنندگان با اين رفتار غيرقانوني و رقابت ناسالم حاشيه سود بيشتري را در سطح توزيع سبب مي‌شوند و منجر به بهم خوردن تعادل نرخ ها مي‌شوند.
معاون وزير بازرگاني با هشدار به آن دسته از توليدكنندگان كه رويه درج قيمت غيرواقعي بر روي كالا را دنبال مي‌كنند، گفت: بايد تمامي كالاها و اقلام مورد نياز مردم با حاشيه سود قانوني به فروش برسد و درج قيمت غيرواقعي بر روي كالا، رفتاري غيراقتصادي و تخلف است.
وي با پرهيز دادن واحدهاي توليدي از درج قيمت غيرواقعي بر روي كالاها ، گفت: در سطح عرضه نيز با هرگونه فروش كالا براساس قيمت غيرواقعي برخورد مي‌شود.
نكويي مهر سپس گفت: متاسفانه پديده نادرستي در اقتصاد كشور شكل گرفته و به جاي بهره‌گيري از روش‌هاي مختلف از جمله افزايش كيفيت، تبليغات و بازاريابي مناسب براي كالا به منظورترغيب مشتري، افزايش غيرواقعي قيمت كالاها در برنامه كاري برخي واحدهاي توليدي قرار گرفته است.
** تاثير قيمت هاي جهاني بر روي برخي نرخ ها
معاون وزير بازرگاني مي‌گويد: بايد ميان گراني و بالارفتن واقعي نرخي برخي اقلام به دليل قيمت ها جهاني تفكيك قائل شد.
نكويي مهردر توضيح مطلب خود افزايش نرخ كره را مورد توجه قرار داد و گفت: قيمت اين نوع مواد لبني به دليل وابستگي كشور به واردات و افزايش 30 تا 40 درصدي نرخ هاي جهاني در داخل افزايش يافت بنابراين دراين بخش نمي توان نسبت به تثبيت قيمت ها كاري كرد. پس اين استدلال كه اين گونه اقلام مصرفي حتي با وجود افزايش نرخ هاي جهاني نبايد در داخل كوچكترين تغييري يابد، اشتباه بوده و برخلاف منطق اقتصادي است.
مديرعامل سازمان حمايت مصرف كنندگان و توليد كنندگان تاكيد كرد: بايد تاثير افزايش نرخ هاي جهاني را بري روي اقلام مصرفي بپذيريم.
** تخم مرغ و اختلال درفرايند توليد
معاون وزير بازرگاني به مسائل ناشي از توليد تخم مرغ، كمبود در بازار و افزايش قيمت آن نيز اشاره‌اي داشت و گفت: هر چند كه هم اكنون تخم مرغ به اندازه كافي درسطح بازار با قيمت متعادل وجود دارد و به مرور نرخ ها نيز كاهش مي يابد اما اصلي ترين عامل، بيماري پيش بيني نشده‌اي بود كه باعث معدوم شدن مرغ ها در برخي مرغداري ها شد و پس از آن بازار عرضه و تقاضا با مشكلاتي مواجه گرديد كه افزيش قيمت تخم مرغ را درپي داشت.
وي اظهار داشت: سياست هاي تنظيم بازار درجهت رفع مشكل تامين تخم مرغ با دو شيوه بهره گيري از ابزار واردات در كوتاه مدت و تقويت توليد داخلي پيگيري شد تا از اين طريق كمبودها جبران شود.
مديرعامل سازمان حمايت مصرف كنندگان و توليد كنندگان از مسائل پيش آمده در مورد تخم مرغ به عنوان وضعيتي واقعي نام برد و گفت: اين موضوع بر روي قيمت ها اثر گذاشت.
وي تصريح كرد: اما در مواردي هيچ منطقي در پس افزايش قيمت وجود ندارد كه با اين گونه رفتارها بشدت برخورد مي شود و بايد قيمت افزايش يافته به وضعيت اوليه خود بازگردد.
** افزايش منطقي قيمت ها
معاون وزير بازرگاني با طرح اين جمله كه در مواردي ممكن است ضرورت افزايش قيمت ها روندي منطقي داشته باشد، گفت: دراين صورت توليد كننده بايد دلايل خود را براي تغيير قيمت ارايه كند تا با تاييد وزارتخانه مرتبط ، بررسي هاي كارشناسي صورت گيرد و درصورت پذيرش دلايل افزايش قيمت با درنظرگرفتن تكنيك‌هاي نهضت كاهش قيمت تمام شده اين اتفاق رخ مي دهد.
وي گفت: نرخ كره به تبعيت از نرخ هاي جهاني مبتني بر افزايش تقاضا ، بالارفت موضوعي كه اجتناب ناپذير بود و به طور طبيعي بر روي قيمت داخلي نيز اثر گذاشت.
** برنامه هاي سال 90
وي شناسايي انحصارها و تلاش درجهت رفع آنها، تنظيم و كنترل بازار درسال 90 ، پيگيري نهضت كاهش قيمت تمام شده در واحدهاي توليدي، سازماندهي براي نظارت بيشتر بر مديريت واردات، حمايت از انجمن‌هاي حامي حقوق مصرف كننده و راه اندازي انجمن ملي در سال جاري را از برنامه هاي امسال سازمان حمايت مصرف كنندگان و توليد كنندگان برشمرد.

تعداد بازدید : 1621

ثبت نظر

ارسال