Fa En دوشنبه 17 اردیبهشت 1403 ساعت 15 و 16 دقیقه

هزینه تفریح در ترکیه یک دهم ایران

هزینه تفریح در ترکیه یک دهم ایران

تورگردانان می گویند بعضی روزها اجاره یک ویلا در شمال ایران، ۱۰ برابر اجاره یک سوئیت در هتل ۵ ستاره در ترکیه می شود..

دوشنبه 30 خرداد 1390 ساعت 19:9

امیدسلیمی بنی: گردشگران ایرانی چرا به آنتالیا می روند؟ چرا به ازای هر ۱۳۰ نفری که از ایران به ترکیه می رود، یک گردشگر ترک به ایران، مسافرت می کند؟ شاید اصلی ترین پاسخ این پرسش را بتوان در یک مقایسه ساده جستجو کرد: قیمت یک شب اقامت در هتلهای ترکیه، به همراه “غذا” و آنچه “تفریحات” خوانده می شود، ۸۰ هزار تومان است، در حالی که یک شب اقامت در ویلاهای شمال ایران، در روزهای پرمشتری، ۸۰۰ هزار تومان آب می خورد.

از این وضعیت کسی خوشحال نیست. فعالان گردشگری داخلی به حق، عصبانی هستند که چرا نمی توانند مردم را برای گذراندن تعطیلات در ایران، نگه دارند. آنها می گویند مقایسه هزینه اندک مسافرت به خارج از کشور، به خصوص سرزمینهای اطراف ایران، با هزینه گردشگری در وطن، باعث فرار گردشگران شده است.

یک عضو انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران می گوید: ” در برخی روزهای تعطیل سال، از جمله تعطیلات نیمه خرداد، افزایش ناگهانی قیمت خدمات سفر مشاهده می شود.”

به گفته ناصر مرادی “در چهار روز تعطیلی نیمه‌ خردادماه، قیمت اجاره‌ یک شب ویلاهای شمال به ۷۰۰ تا ۸۰۰هزار تومان رسید.”

این فعال صنعت گردشگری می گوید: “گرانی نرخ خدمات سفر در داخل کشور چند سالی است ایرانی‌ها را به سفرهای خارجی بیشتر راغب کرده، به طور مثال در گذشته، دبی در تابستان‌ها همیشه جای خالی برای مسافران داشت؛ ولی امسال تابستان بلیت پرواز آن کمیاب شده است و یک جای خالی نیز در پروازهای دبی پیدا نمی‌شود.”

هزینه هتلهای ترکیه، یک دهم قیمت ایران

در مقایسه با این مبالغ، کشورهای همجوار مانند ترکیه، چه وضعی دارند؟ مدیر بخش ایران‌گردی هلدینگ تخصصی گردشگری ایران می گوید: “در ترکیه با ۸۰هزار تومان می‌توانید یک شب در هتلی ۵ ستاره اقامت کنید و اتفاقا این هتل، خدماتی را مانند وعده‌ غذایی کامل و تفریحات نیز عرضه می‌کند.”

به گفته امیرحسین جعفری، این در حالی است که میانگین قیمت یک شب اقامت در یک هتل پنج ستاره در شیراز ۲۰۰هزار تومان است، آن هم بدون شام و طبعاتفریحات”.

اکنون، خیلی جای تعجب نیست، مردم، آنتالیا و دوبی را به جای کرمانشاه و شیراز و همدان به عنوان مقصد گردشگری خود برای تابستان که فصل اصلی گردشگری است انتخاب کنند.

در این بین، تورگردانان، مقداری از این اختلاف قیمت بین مبالغ ایران و همسایگان را متوجه هتلداران می دانند. جعفری، مدیر بخش ایرانگردی گروه تخصصی گردشگری ایران این سئوال را مطرح می کند: “پروازهای خارجی بدون هیچ مشکلی و با قیمت‌های پایین انجام می‌شوند و مردم نیز آن‌ها را ترجیح می‌دهند. چگونه است که هتل‌های کشور‌های دیگر با قیمت‌های ارزان می‌توانند امور خود را بگذرانند؟!”

از این سو، هتلداران می گویند هزینه های بالای هتلداری، آنها را مجبور به افزایش قیمت کرده ولی تورگردانان که راهنمایی مردم را در گردشهای گروهی بر عهده دارند معتقدند چون تعداد هتل‌ها کم است و مردم در هر شرایطی مجبورند از این اماکن استفاده کنند، هتل‌داران با اطمینان قیمت‌های خود را افزایش می‌دهند.

آنها، گاهی هم حق را به هتلداران می دهند. به عنوان مثال، ناصر مرادی از تورگردانان داخلی معتقد است: “وقتی نرخ دلار روزانه افزایش می‌یابد، قیمت مواد غذایی برای یک‌ماه آینده قابل پیش‌بینی نیست و یارانه‌ انرژی‌ نیز حذف شده‌است، باید به هتل‌داران حق داد که قیمت‌های خود را گران کنند؛ اما از سوی دیگر، مسافران چه گناهی کرده‌اند که باید متحمل این گرانی شوند؟

به اعتقاد او، بررسی قیمت هتل‌های چهار ستاره در کرمانشاه، زنجان و تبریز نشان می‌دهد که نرخ این هتل‌ها با قیمت هتل‌های چهار ستاره‌ی اروپایی که کیفیت بهتری نسبت به هتل‌های ایرانی دارند، تقریبا برابری می‌کند!

در دعوای بین مردم و هتلداران و تورگردانان، مقصر هر کسی که باشد، مردم، راه خود را یافته اند. آنها ترجیح می دهند به جای چک و چانه زدن با هتلداران و تورگردانان، با خرید بلیط تورهای خارجی، هم به گردش و تفریحشان برسند و هم آب و هوایی عوض کنند.

این چنین می شود که مرادی به عنوان یک تورگردان داخلی با حسرت تمام می گوید: “قیمت بلیت پرواز دبی از ۱۸۰هزار تا ۴۰۰هزار تومان است و در برخی روزها آن‌قدر استقبال از دبی زیاد است که حتا بلیت ۴۰۰هزار تومانی آن نیز نایاب می‌شود. تایلند، سواحل جنوبی ترکیه و مالزی هم این شرایطی دارند. برای همین، هرچه پرواز در این مسیرها بگذارند، پر می‌شود.”

تعداد بازدید : 1464

ثبت نظر

ارسال