مدیرعامل شركت ذوبآهن اصفهان با بیان اینکه سرانه مصرف سالانه فولاد در کشور 288 کیلوگرم است، اذعان کرد: ذوبآهن صنعت مادر کشور است لذا رشد و توسعه اقتصادی آن باید متناسب با جایگاه آن باشد.
>اردشیر سعد محمدی در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، میزان تولید فولاد کشور در حدود یک میلیون تن بوده و امسال این رقم از 16 میلیون تن عبور کرده است، اظهار كرد: در کشور ما پتانسیل رشد تولید در این صنعت وجود دارد و طبق برنامهریزیهای صورت گرفته قرار است تا پایان سال 94 ظرفیت تولید فولاد به بیش از 30 میلیون تن برسد و در افق 1400 این عدد بالغ بر 50 میلیون تن شود که این امر نیازمند سرمایهگذاری و برنامهای مدون برای تامین مواد اولیه است.
وی گفت: در سال 2012 میلادی یک میلیارد و 527 میلیون تن فولاد در دنیا تولید شده و برای سال 2013 قرار بر این است که این رقم از یک میلیارد و 600 میلیون تن عبور کند. وی با بیان اینکه چین با رقم بالغ بر 700 میلیون تن، بزرگترین تولیدکننده فولاد در دنیا است، اذعان کرد:
آمارهای دقیقی وجود ندارد؛ اما برخی معتقدند ایران رتبه 15 یا 16 دنیا را دارد.
مدیرعامل شركت ذوبآهن اصفهان گفت: در دنیا 66 درصد تولید فولاد از روش کوره بلند است و این در حالی است که در کشور ما تنها 16 درصد تولید از طریق روش کوره بلند انجام میگیرد. وی با بیان اینکه میزان زغالسنگ شناخته شده در کشور یک میلیون تن است، افزود: مقدار احتمالی كشف زغالسنگ در حدود دو میلیارد تن و میزان كلی ذخایر آن در كشور بیش از این مقادیر است و با توجه به ظرفیتهای موجود تولید فولاد در کشور، نیاز تولید زغالسنگ تا چهار برابر افزایش مییابد.
سعد محمدی گفت: این شرکت قصد دارد برای حضور در عرصه تولید آهن اسفنجی، شرکت فولاد چهارمحال و بختیاری با ظرفیت یک میلیون تن را در اختیار بگیرد که در این صورت شرایط برای ارتقای سهم تولید فولاد کشور فراهم میشود.
وی همچنین از عرضه بلوک 56 درصدی شرکت ذوبآهن اصفهان در بازار دوم فرابورس خبر داد و اظهار کرد: خصوصی شدن این شرکت، موجب توسعه و سرعت بخشیدن در تولید میشود. مدیرعامل شركت ذوبآهن اصفهان یکی از طرحهای توسعه این شرکت را تولید محصولات جدید عنوان و افزود: باید فضای گستردهتری از طیف خریداران ایجاد شود و این امر از برنامههای میانمدت این شرکت است.
وی یکی از برنامههای مهم سال آینده این شرکت را راهاندازی واحد شماره سه ککسازی با ظرفیت تولید900 هزار تن عنوان کرد و گفت: این کارخانه بزرگترین واحد ککسازی در خاورمیانه است و با راهاندازی سه واحد ککسازی این شرکت، هزینه خرید کک از خارج کشور به مقدار قابل توجهی کاهش مییابد. مدیرعامل شرکت ذوبآهن همچنین از افتتاح دو طرح تولید برق هرکدام به ظرفیت 55 مگاوات و طرح پایش آنلاین مجموعه محصولات تولیدی این شرکت برای حفاظت از محیط زیست در سال آینده خبر داد. وی همچنین به طرح بازیابی آب لجن در سیستمهای این شرکت اشاره کرد و افزود: سعی میکنیم با چنین طرحهایی هزینههای انرژی را کاهش دهیم.
وی با بیان اینکه شرکت ذوبآهن اصفهان برای تولید ریل آمادگی خود را اعلام کرده است، افزود: ایران سالانه حداقل 150 هزار تن ریل نیاز دارد که با راهاندازی خط نورد جدید در ذوبآهن اصفهان تا حدودی نیاز کشور برطرف شده و از خروج ارز نیز جلوگیری میشود. وی در ادامه کیفیت محصولات فولادی شرکت ذوبآهن اصفهان را مطابق استانداردهای مشخص جهانی عنوان کرد.
سعد محمدی همچنین به وضعیت بازنشستگان این شرکت اشاره کرد و گفت: دولت بیش از 50 هزار میلیارد ریال از سهام بنگاههایی مانند آلومينیوم، تولید زغالسنگ، دخانیات و قسمتی از سهام خودرو را به صندوق بازنشستگی فولاد کشور واگذار کرده است. وی افزود: با واگذاری بلوک 56 درصدی این شرکت به بخش خصوصی، مشکلات بازنشستگان و مطالبات آنها تا چند ماه آینده برطرف خواهد شد.
وی گفت: هم اکنون 21 هزار نفر به صورت مستقیم در این شرکت شاغل هستند و تعداد بازنشستگان نیز 36 هزار نفر است.
ثبت نظر