چراکه به گفته برخی صرافان، میزان ارسال حوالههای ارزی نسبت به سابق به ۳۰ درصد قبل رسیده و برخی نیز تقریبا ارقامی بالاتر از ۱۰۰ هزار دلار حواله نمیکنند.
به گزارش بانکداری ایران (بانکیا) حتی برخی شنیدهها حاکی است که حوالههای کلان و تقریبا در محدوده یک میلیون دلاری برخی صرافیهای وابسته با یکی از بانکهای خصوصی نیز با مشکلاتی مواجه شده است. باوجود این شرایط افت و خیزهای ناگهانی بازار تنها به مسائل و شوکهای روانی وابسته است. دیروز قیمت دلار آمریکا در کف بازار داخلی تا مرز 3400 تومان افت داشت و 100 تومان کاهش قیمت را از غروب شنبه ثبت کرد. در تابلوها این قیمت تا 3420 تومان هم کاهش یافت. عملا در این سطح قیمت دلار بر تابلو نیز 100 تومان کاهش نسبت به قیمت بعد از ظهر شنبه داشت.
افت قیمتها البته پایدار نماند و دوباره قیمتها به سطوح اولیه بازگشت. شوکهای روانی بر بازار ارز معمولا چندین ساعته و عموما ناپایدارند. در واقع تاریخ مصرف کوتاهی دارند. در این روزها شوک اولیه به بازار به دلیل ورود برخی چهرهها به عرصه انتخابات بود که فعلا از برنامههای اقتصادی و میزان اقبال عمومی به سیاستهای این کاندیداها و حتی میزان تعامل سایر دستگاههای اجرایی و نظارتی با دولت احتمالی بعدی درهالهای از ابهام است. از این رو بازار پس از یک شوک موقتی، اما و اگرهای بعدی را در پیش روی خود می بیند و برای آینده قیمتها دچار تردید میشود. در اینجا است که به شرط نبود دخالت پولی در بازار ارز، بازار باید بتواند در روزهای آینده به جمع بندی مشخصی از رویههای اقتصادی افراد مدعی در این عرصه برسد. هنوز برنامههای اقتصادی و سیاستهای بینالمللی و منطقهای هیچ یک از کاندیداها مشخص نشده است. از این رو با رد و تایید صلاحیتها نیز امکان شوکهای تازه در بازار ارز وجود دارد.
فارغ از بحث انتخابات که البته نمیتوان تاثیر گذاری آن را نادیده گرفت، در این روزها رونق بازار سرمایه گزینه مهمی برای جایگزینی دلار و سکه است. دیروز نیز بازار سهام با افزایش 421 واحدی شاخص کل تا 45 هزار و 500 واحد نیز پیش رفت. خبرهای مهمی در مجلس همزمان با تصویب بودجه 92 منتشر شده است. حذف 26 درصدی سهم صندوق توسعه ملی از درآمد پالایشگاههای کشور تاثیر ویژهای بر قیمت سهام پالایشگاهها خواهد داشت. اگرچه برخی تردیدها در ساعات میانی معاملات در این خصوص بر قیمت سهام پالایشگاهها تاثیر گذاشت، اما در نهایت نقدینگیهای بازارهای موازی همانند بازار ارز و سکه نیز اسیر بازار بورس شده و به نوبه خود دلار و سکه را تحت تاثیر قرار می دهد.
این شرایط در حالی بر سر راه بازار ارز و سکه در داخل قرار دارد که قیمت طلا در بازارهای جهانی نیز مسیر کاهشی در پیش گرفته و پیشبینیها نیز عمدتا از کاهش آن خبر می دهند. برابری دلار در مقابل ین ژاپن همچنان بالاتر از 101 واحد است و سیاستهای انبساطی و خرید اوراق قرضه در ژاپن بر تقویت دلار آمریکا تاثیر ویژهای داشته است. بهبود شرایط اقتصادی در آمریکا نیز در این روزها خود به عامل مهمی برای سست شدن برخی برنامههای فدرال رزرو مبدل شده است. دیروز بهای طلا در بازارهای جهانی همچنان در سطح 1448 دلار بسته مانده بود. طلا در اواخر این هفته تا 1430 دلار هم افت کرده بود.
ثبت نظر