Fa En دوشنبه 10 اردیبهشت 1403 ساعت 19 و 36 دقیقه

طراحی و تولید پروفیل آلومینیوم اختصاصی

طراحی و تولید پروفیل آلومینیوم اختصاصی

باشگاه آلومینیوم: پروفیل آلومینیوم اختصاصی با توجه به نیازهای مختلف مشتریان در ابعاد گوناگون طراحی و تولید می‌شود.

یکشنبه 16 مهر 1402 ساعت 10:5

به گزارش باشگاه آلومینیوم، بیشترین استفاده از پروفیل‌های آلومینیوم اختصاصی معمولا در تولید درب و پنجره، به ویژه پنجره‌های دو جداره می‌باشد، اما عموم صنایع مانند خودروسازی، صنایع برق و... به پروفیل‌هایی با طراحی اختصاصی نیاز پیدا می‌کنند. در فرآیند تولید پروفیل آلومینیوم اختصاصی، همه مراحل از آغاز تا پایان با خواسته و نیاز‌های مشتری مطابقت دارد.

تولید پروفیل آلومینیوم اختصاصی

در تولید آلومینیوم اختصاصی از روش اکستروژن انجام می شود. اصولا در این فرآیند، بیلت‌های آلومینیوم تحت فشار درون قالب‌هایی با شکل مشخص (که از پیش طراحی شده‌اند) عبور می‌کنند و مقاطع مورد نظر را تولید می‌کنند. اکستروژن روش‌های مختلفی دارد که عمومی و ساده ترین شکل آن اکسترود مستقیم است.

پیش گرم کردن بیلت آلومینیوم

برای تولید پروفیل آلومینیوم، ابتدا بیلت آلومینیومی که قبلا در کوره پیش گرم شده وبه دمای مناسب رسیده است، داخل دستگاه مربوطه قرار می گیرد. این بیلت آلومینیومی به دمایی بین 450 تا 500 درجه سانتی گراد پیش گرم می‌شود. دلیل انجام این پیش گرمایش این است که در این دما، جریان تنش در آلیاژ آلومینیوم به شدت کاهش می یابد.

چرب کردن بیلت آلومینیومی

بعد از رسیدن بیلت به دمای مورد نظر، این بیلت توسط لودر وارد کنتینر می شود و با استفاده از دوده یا چربی خاص، بر روی آن لایه ی محافظی ایجاد می شود. این عملیات به جلوگیری از چسبیدن بیلت به کنتینر قالب کمک می کند و همچنین نقشی به عنوان یک ماده ی روان کننده نیز ایفا می کند.

اکسترود و تولید پروفیل آلومینیوم اختصاصی

در مرحله بعد رام با فشار بیلت را به سمت جلو می‌ راند تا بیلت وارد قالب شود. این فشار ایجاد می‌ کند که منجر به افزایش دما می ‌شود. مواد نیمه مذاب و خمیری از داخل قالب عبور کرده و شکل پروفیل را ایجاد می‌ کنند. وجود نیروهای اصطکاکی به میزان قابل توجهی باعث افزایش فشار در دستگاه پرس می‌ شود.

در مرحله دوم تولید، بیلت آلومینیوم به حالت پایدار می ‌رسد و فشار روی دستگاه کاهش می‌ یابد که منجر به بهبود کیفیت پروفیل آلومینیوم می‌ شود. در مرحله سوم، بیلت به تدریج به انتها می ‌رسد و فشار روی دستگاه به حداقل خود می ‌رسد.

دستگاه پولر

پس از خروج پروفیل اکسترودی از قالب، این پروفیل باید به ‌طور دستی یا به ‌صورت اتوماتیک از دستگاه کشیده شود. این عملیات باعث کاهش فشار می‌شود و به بهبود فرآیند تولید پروفیل بسیار کمک می‌کند. در صورتی که این عملیات به ‌صورت اتوماتیک انجام شود، از دستگاه پولر استفاده می ‌شود.

دستگاه پولر، پروفیل آلومینیومی را با یک نیروی یکنواخت به بیرون کشیده و آن را بر روی میز بافر دستگاه قرار می ‌دهد. این عملیات به حد زیادی از تاب ‌گیری و پیچیدگی در پروفیل جلوگیری می‌ کند.

خنک کردن و تاب گیری پروفیل آلومینیوم تولید شده

پس از اکسترود، محصول مورد نظر به میز خنک‌ کننده منتقل می ‌شود. بعد از خنک شدن پروفیل ‌های آلومینیومی، آن ‌ها به روی یک میز مخصوص (استریج) هدایت می ‌شوند. در این مرحله، تاب ‌گیری انجام می ‌شود. این عملیات منجر به ایجاد پروفیل‌ هایی با سطح صاف و یکنواخت، مطابق با استانداردهای مورد نظر، می ‌شود. در این مرحله اضافات پروفیل آلومینیوم اختصاصی خارج میگردد . به کوره دیگری برای هارد ایجینگ یا افزایش سختی هدایت می شود.

براش پروفیل آلومینیوم اختصاصی

پس از رفتن پروفیل های آلومینیوم به کوره و بالا رفتن سختی پروفیل های اختصاصی، آن ها را برای عملیات براش پروفیل آلومینیوم می برند. این عملیات باعث از بین رفتن خطوط و خط و خش ناشی از عملیات اکستروژن شده و سطحی یک دست را به ما می دهد.

 

آنادایز پروفیل آلومینیوم

روش آنادایز کردن پروفیل آلومینیوم یکی از روش ‌های رنگ‌ آمیزی آلومینیوم است که علاوه بر افزایش زیبایی، به تقویت پروفیل آلومینیوم نیز منجر می ‌شود. مکانیزم کلی این فرآیند به این صورت است که جریان مستقیم برق از یک مایع الکترولیت مناسب عبور می ‌کند که در آن آلومینیوم به عنوان آند و فلز مناسب دیگری به عنوان کاتد وجود دارد. این فرآیند باعث ایجاد یک لایه نازک از اکسید پایدار بر روی سطح آلومینیوم می ‌شود، که ضخامت آن به عوامل مختلفی وابسته است.

در شرایط معمول، آلومینیوم نیز تحت تأثیر هوا اکسید می ‌شود و در اثر این اکسیداسیون، به طور معمول لایه‌ ای از اکسید به ضخامت 5-20 میکرون به صورت غیرمتخلخل بر روی سطوح قطعات آلومینیومی تشکیل می ‌دهد که وظیفه حفاظت از سطح فلز را در محیط بر عهده دارد. اما مزیت بزرگ ‌تر اکسید که در روش آنادایز کردن به وجود می ‌آید، مربوط به مقاومت بیشتر آلومینیوم در برابر خوردگی است.

مزایای پروفیل آلومینیوم اختصاصی

پروفیل آلومینیوم اختصاصی به دلیل داشتن وزن مناسب نیاز برای کاربرد مورد نظر، در صنایع متعدد از جمله صنعت هوافضا، صنعت خودرو سازی، لوازم خانگی، مبلمان اداری، ماشین ابزرا سازی و ... با استقبال زیادی مواجه است. همچنین روش ساخت، مقاومت، رنگ، طرح، اندازه و مقطع پروفیل آلومینیوم مورد نظر شما ممکن است در بازار موجود نباشد. پروفیل آلومینیووم اختصاصی تمامی موارد را به صورت دقیق مطابق با نیاز شما در اختیارتان قرار می دهد. همچنین پروفیل آلومینیوم اختصاصی در برابر هوا زدگی دارای مقاومت بسیار زیادی می باشد.

پروفیل آلومینیوم که یک ماده سازگار با محیط زیست است اما استحکام به وزن بسیار بالایی دارد و نگهداری از آن بسیار آسان است. به عبارت دیگر، اگر پروفیل آلومینیوم اختصاصی دارای کیفیت مناسبی باشد و در آن از میزان زیادی فلز آلومینیوم استفاده شده باشد، هوا زدگی نخواهد داشت و کیفیت آن کاهش نخواهد یافت. دقت داشته باشید که اگرچه پروفیل آلومینیوم اختصاصی ویژگی های منحصر به فردی دارد، اما قیمت نهایی این پروفیل بسیار مقرون به صرفه است.

یکی از ویژگی های منحصر به فرد پروفیل آلومینیوم اختصاصی این است که بدون نیاز به رنگ، ظاهر زیبایی دارد و بسیاری از افراد با سلایق مختلف، به پروفیل آلومینیوم اختصاصی بدون رنگ جذب می شوند.

پروفیل آلومینیوم اختصاصی دوام و مقاومت بسیار عالی دارد. این نوع پروفیل در مدت طولانی نیز در وضعیت سالم باقی می ماند و تا زمان زیادی می توان از آن استفاده کرد.

 

طراحی مقاطع آلومینیوم اختصاصی

مقاطع پروفیل آلومینیوم اختصاصی، توسط تیم مهندسی فروش بهفرد طراحی می شوند، که به دقت به نیاز ها و در خواست های مشتریان پاسخ می دهند. سپس، پس از تایید نهایی نقشه سه بعدی، قالب اکستروژن طراحی و ساخته می شود و در نهایت مقطع پروفیل اختصاصی مورد نظر تولید می شود. یکی از ویژگی های مثبت فلز آلومینیوم این است که به خوبی و بدون مشکل، شکل و طرح را می پذیرد. به عبارت دیگر، فلز آلومینیوم بسیار انعطاف پذیر است، که باعث می شود مقاطع پروفیل آلومینیوم اختصاصی بتوانند به تمامی طرح ها و شکل ها پاسخ دهند. این انعطاف پذیری بالا، در تضاد با سازه های فولادی است که معمولا به راحتی شکل نمی گیرند و انعطاف پذیری کمی دارند. باید توجه داشت که برای ساخت پروفیل های آلومینیومی با اشکال و طرح های متنوع، باید مقررات و استاندارد های مرتبط را رعایت کرد.

کاربرد پروفیل آلومینیوم اختصاصی

استفاده از پروفیل آلومینیوم اختصاصی به اندازه ‌ای گسترده است که در طول روز با محصولات متنوعی همچون سازه ای، درب و پنجره‌ ها، دکل‌ های برق فشار قوی، تجهیزات برقی خانگی و... مواجه می‌ شوید که در ترکیب و ساختار آن ها از پروفیل آلومینیوم استفاده شده است.

منبع: پارس نیوز

تعداد بازدید : 905

ثبت نظر

ارسال