Fa En پنجشنبه 19 تیر 1404 ساعت 23 و 22 دقیقه

سیدمحمد خاتمی؛ ترديد ميان دعوت و تهديد

سیدمحمد خاتمی؛ ترديد ميان دعوت و تهديد

سيدمحمد خاتمي با دو دوره رياست جمهوري و يک دوره حضور ناتمام در انتخابات رياست جمهوري يکي از افرادي است که عليرغم سکوت، همچنان در کانون گمانه زني‌هاي انتخاباتي قرار دارد.

>

سه شنبه 20 فروردین 1392 ساعت 21:26

آمدن يا نيامدن وي که در ماه‌هاي منتهي به انتخابات خرداد 88 به يکي از مهم ترين اتفاقات انتخابات تبديل شده بود، با اعلام کانديداتوري و سرانجام کناره گيري به نفع ميرحسين موسوي به پايان رسيد. اکنون در کمتر از 10 هفته مانده به برگزاري يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري يک بار ديگر تحليل‌ها و گمانه زني‌هاي چهارسال پيش نيز در حال تکرار است. فضاي سياسي کشور هم در جناح اصولگرا و هم در اردوي اصلاح طلبي درگير اين موضوع است. به همين خاطر است که هم حسين شريعتمداري – از مخالفين سرسخت خاتمي – در اين باره اظهار نظر مي‌کند و محمدعلي ابطحي از نزديکان وي.

برخي وي را از پيش تهديد مي‌کنند و گروهي خواستار حضور وي در انتخابات هستند.تهديد کنندگان عملکرد خاتمي در حوادث پس از انتخابات 88را به وي يادآور مي‌شوند و اعلام مي‌کنند که وي از سد شوراي نگهبان نخواهد گذشت. از سوي ديگر دعوت کنندگان وي براي حضور در عرصه انتخابات معتقدند که وي تنها کسي است که مي‌تواند، آراي مردم را به طرف خود جلب کند. اين موضوع به نظر مي‌رسد خاتمي را با ترديدي شديد روبرو کرده است. موضوعي که محمد شريعتمداري وزير وي در دولت اصلاحات و کانديداي حاضر در اين دوره انتخابات به آن اشاره مي‌کند.وي در گفت وگو با مهر گفت: «خاتمي حتي از احتمال بيان اينکه رئيس جمهور هشت ساله ايران بخواهد از فيلتر شوراي نگهبان عبور نکند پرهيز دارد و مي‌گويد نظام در چنين شرايط و چالشي قرار نگيرد صرف نظر از درستي يا نادرستي اين امر و يا اينکه چنين احتمالي هست يا نيست في الجمله علاقه مند نيستند که نظام دچار چنين مشکلي شود؛ لذا خاتمي با اين هدف براي حضور در انتخابات ترديد دارد.»

او اگرچه اعلام حضور نکرده است، بدون ترديد يکي از تاثيرگذارترين چهره‌ها در اين اتفاق مهم است. نه تنها اصلاح طلبان منتظر تصميم گيري وي هستند، بلکه گروه‌هاي اصولگرا و نزديکان محمود احمدي نژاد نيز حضور يا غيبت وي را در تصميم گيري‌هاي انتخاباتي خود موثر مي‌دانند.يک فعال فعال سياسي اصلاح طلب در اين باره گفت: «تا آنجا که بنده اطلاع دارم تاکنون آقاي خاتمي درباره حضور خود در عرصه انتخابات اظهارنظري نکردند؛ اما به نظر مي‌رسد يک موج قابل توجهي براي درخواست از ايشان جهت کانديداتوري در انتخابات آينده در حال شکل گيري است.»احمد شيرزاد در گفت وگو با فرارو درباره تمايل شخصي خاتمي براي حضور يا عدم حضور در انتخابات گفت: «در اين باره نمي‌توان قطعي صحبت کرد اما به نظر مي‌رسد تمايل شخصي ايشان اين است که زندگي معمولي خود را انجام دهند و وارد عرصه مسئوليت نشوند. اما وقتي يک فضاي فزاينده اي از تقاضا به سمت ايشان جاري شود شايد تصميم متفاوتي بگيرند.»

اين فعال سياسي اصلاح طلب در پاسخ به اين سوال که اگر آقاي خاتمي کانديدا نشوند آيا اصلاح طلبان روي گزينه ديگري اجماع خواهند کرد؟، گفت: «اما در حال حاضر وزنه درخواست براي حضور آقاي خاتمي آنقدر سنگين است که فعلا ديگر گزينه‌ها مورد توجه نيست.»

علي تاجرنيا ديگر فعال سياسي اصلاح طلب در پاسخ به اين سوال که برداشت اصلاح طلبان از شرايط موجود براي حضور يا عدم حضور در انتخابات به چه صورت است؟، گفت: «جريان اصلاح طلب حضور در انتخابات را حق خود مي‌داند و من فکر مي‌کنم هرچقدر به سمت انتخابات نزديک مي‌شويم فضا انتخاباتي تر مي‌شود و اگر هنوز تصميمي جدي گرفته نشده به دليل رصد فضاي انتخابات است.»وي افزود: «در اين شرايط طبيعتا ترجيح اصلاح طلبان اين است که شخصيتي وارد انتخابات شود که بتواند حداکثر اجماع را چه در ورود به انتخابات و مسئله راي آوري و چه در تشکيل کابينه دولت و استفاده از همه پتانسيل‌ها ايجاد کند.»تاجرنيا درباره اخباري مبني بر اينکه آقاي خاتمي قصد دارند طي روزهاي آينده با صدور بيانيه اي عدم کانديداتوري خود را اعلام کنند گفت: «اين اخبار تنها گمانه زني است و به اعتقاد من نظر شخصي آقاي خاتمي به نظر مورد اجماع اصلاح طلبان بسيار نزديک است و امروز نظر مورد اجماع اصلاح طلبان حضور آقاي خاتمي در انتخابات آتي است.»وي تاکيد کرد: «بنابراين فکر مي‌کنم در وهله اول آقاي خاتمي در انتخابات آينده حضور پيدا خواهند کرد و در صورت عدم حضور ايشان معتقدم اگر اجماع ميان اصلاح طلبان صورت بگيرد پيروزي اصلاح طلبان قابل تصور است.»

 

 

 

 

تعداد بازدید : 789

ثبت نظر

ارسال