از بانکداری الکترونیکی به عنوان کلید حل مشکلات بانکی یاد می شود که می تواند تجارت الکترونیکی را رونق دهد.
بانکداری الکترونیکی در واقع گونه ای از تبادل اطلاعات است که در آن نیازی به حضور فیزیکی افراد برای انجام آنها نیست بنابراین این روش در کاهش هزینه ها چه برای افراد و چه خود سیستم بانکی موثر خواهد بود.
تسریع روند مبادلات پولی و مالی، رونق تجارت الکترونیک،کاهش هزینه ها و صرفه جویی در وقت از جمله مزایای راه اندازی اینگونه بانکداری است.
شعبه تمام الکترونیک کشور توسط بانک ملی ایران که به صورت 24 ساعته فعال است در میدان هفت تیر تهران با 8 دستگاه خودپرداز راه اندازی شده است.
در این شعبه انواع خدمات بانکی مانند دریافت و پرداخت پول، واریز پول به حساب، دریافت چک پول، تبادل ارز ، دریافت الکترنیکی بلیط قطار و مترو، دریافت آنی کارت و کارت های هدیه، پرداخت غیر حضوری اقساط بانکی، افتتاح حساب و ... به صورت آنلاین و آنی صورت می گیرد.
همچنین خدمات دیگری مانند مسدود کردن کارت با استفاده از رمز اول، خدمات اینترنتی، خدمات اطلاع رسانی، خدمات خودپرداز و خدمات خود دریافت در این شعبه طراحی شده است.
خدمات اینترنتی اولین شعبه تمام الکترونیک نظام بانکی کشور نیز دریافت اینترنتی مانده حساب، انتقال اینترنتی وجه، دریافت اینترنتی صورت حساب ، پرداخت اینترنتی قبوض خدماتی، پیگیری اینترنتی پرداخت های قبوض، خرید اینترنتی شارژ تلفن همراه، دریافت اینترنتی شناسه بانکی و شماره کارت تسهیلات، صدور آنی کارت هدیه و ملی کارت ، تبدیل ارز به ریال، خرید الکترونیکی بلیت قطار، مترو، اتوبوس و... را شامل می شود.
در شعبه مذکور 2 دستگاه خوددریافت با قابلیت های واریز وجه نقد و ایران چک به حساب مشتریان به صورت آنی، دریافت چک ، پرداخت قبوض خدماتی، دریافت اطلاعات حساب و... فعال است.
گسترش خدمات الکترونیک بانکی در کشور همواره مورد تاکید مسئولان بانکی و کارشناسان بوده است.
هرچند سیستم بانکی به صورت الکترونیکی هنوز در کشور ما نتوانسته است همپای دیگر کشور ها رشد کند اما با راه اندازی این شعبه و گسترش چنین شعبه هایی در سراسر کشور می توان امیدوار بود که سیستم بانکی کشور ما نیز در آینده ای نه چندان دور توان خود را افزایش داده و در بازارهای بین المللی حرفی برای گفتن داشته باشد.
ثبت نظر