Fa En چهارشنبه 26 اردیبهشت 1403 ساعت 3 و 15 دقیقه

ترس دولت آمریکا از تحریم های جدید سنا علیه ایران

ترس دولت آمریکا از تحریم های جدید سنا علیه ایران

فایننشال تایمز طی گزارشی با اشاره به نگرانی مقامات آمریکایی از عواقب تحریم های تصویب شده در کنگره علیه ایران نوشت دولت اوباما حالتی تدافعی در برابر این تحریم ها گرفته است.

چهارشنبه 16 آذر 1390 ساعت 18:28

به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل فارس، با وجود حمایت شدید برخی از سناتورهای آمریکا، دولت اوباما در مورد تحریم بیشتر ایران حالت تدافعی به خود گرفته است

به گزارش فایننشال تایمز، مجلس سنای آمریکا به نفع اصلاحیه‌ای از مصوبات خود به منظور اعمال تحریم بر هر موسسه مالی خارجی که با بانک مرکزی ایران مبادلات چشم‌گیر داشته باشد رای موافق داد

مجلس سنای آمریکا پس از اینکه اروپا تلاش برای ممنوعیت خرید نفت از ایران را آغاز کرد، برای فشار بیشتر به ایران به این اصلاحیه رای داد اما دودستگی در رای نمایندگان با وجود مخالفت دولت در کاهش این تحریم‌ها به وجود آمده چراکه مقامات معتقدند که این تحریم بازار نفت را آشفته خواهد کرد و بر هم‌پیمانان آمریکا تاثیر خواهد گذاشت.

 وزرای خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل روز پنج‌شنبه تلاش برای توقف واردات نفت از ایران را آغاز و اعلام کردند که بر سر تحریم های وسیع‌تر توافق دارند و در حال بررسی قوانین بیشتر تاثیرگذار که بخش‌های مالی و انرژی ایران را مورد هدف قرار دهد، هستند.
تیموتی گیتنر وزیر خزانه‌داری آمریکا در نامه‌ای به مجلس سنای این کشور هشدار داد که تحریم بر بانک مرکزی ایران را کاهش دهد چراکه این قوانین می‌تواند تاثیرات منفی‌ای بر نزدیک‌ترین هم‌پیمانان و شرکای تجاری آمریکا داشته باشد.

همچنین وی با یادآوری اینکه ژاپن و کره جنوبی بزرگ ترین خریداران نفتی ایران هستند، تصریح کرد: این تحریم‌ها سبب افزایش قیمت نفت می‌شود و می تواند درآمد بودجه‌ای ایران را افزایش دهد

برخی از سناتورهای مجلس سنای آمریکا در برابر فشار دولت با عصبانیت عکس‌العمل نشان داده‌اند.

گروه مالی میتسوبیشی، بزرگ‌ترین بانک ژاپن از نظر دارایی اعلام کرد: این تحریم‌ها تاثیرهایی بر شرکت‌های نفتی این کشور که با ایران رابطه دارند، دارد که این تاثیرات کم نیست.
وزیر خارجه ژاپن از اظهارنظر در مورد اقدام مجلس سنای آمریکا خودداری کرد اما یک سخنگوی این کشور اعلام کرد: توکیو هم‌اکنون به طرز جدی امکان افزایش تحریم‌ها را بررسی می‌کند.

اما ماسارو ساتو سخنگوی وزارت خارجه این کشور گفت: این اظهارنظری بی موقع از نظر محتوا و زمان برای قوانین آینده خواهد بود زیرا آنها در حال بررسی این قوانین هستند.

دولت اوباما هم‌پیمانان خود از جمله ژاپن را به توقف واردات نفت از ایران ترغیب کرده‌ است اما به هر حال ژاپن برای قبول این اقدام که ممکن است عرضه نفت را آشفته کند یا قیمت‌ها را افزایش دهد، تمایل ندارد به ویژه اینکه این کشور در حال بهبود اقتصاد خود پس از رکود سال ۲۰۰۸ و زمین‌لرزه ۱۱ مارس است.

همچنین ژاپن به روابط صادقانه با ایران اعتقاد دارد. ژاپن ۱.۲۹ میلیون کیلولیتر نفت از ایران در ماه اکتبر وارد کرده است که در مقایسه با سال گذشته افزایش یافته است و ۸ درصد واردات این کشور را تشکیل می دهد.

تعداد بازدید : 807

ثبت نظر

ارسال