کلی بگیر و ببند داشتند آن روزی که دستیار ویژه این روزهای رئیسجمهوری در ردای وزیر صنایع و معادن –سابق- به کاسپین قزوین رفت تا نخستین خط تولید کیسه هوا –ایربگ- در ایران را افتتاح کند. علی اکبر محرابیان بهمن سال 88 ، خط مونتاژ ایربگ شرکت نیمه هادی عماد را راه اندازی کرد تا بنا به اعلام آن روزها، ظرفیت تولید سالانه 500 هزار قطعه ایربگ در کشور ایجاد شود. حمیدرضا منجی که حالا دیگر در سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران – ایدرو- پست گرفته، در آن زمان مدیرعامل نیمه هادی عماد بود. شرکتی که در
منجی در بهمن 88 گفت :ایربگ تولید داخل، تحت لیسانس شرکت تاکاتا تولید میشود. به گفته او 80 درصد مارکت ایربگ دنیا در اختیار سه شرکت قرار دارد و شرکت تاکاتا نیز با برخورداری از 40 هزار نفر پرسنل و 29 کارخانه در سطح دنیا در زمینه تولید ایربگ فعال است.
قرار بود فاز دوم این کارخانه با هدف دستیابی به 60 درصد ساخت داخل ایربگ تا پایان سال 89 افتتاح شود. سرمایه گذاری لازم برای احداث کارخانه تولید کیسه هوا در قزوین 23 میلیارد تومان اعلام شد. ایربگ هایی که قرار بود تولید شوند قیمت هم خوردند و منجی هزینه تولید این محصول در خط مونتاژ نیمه هادی عماد را 250 هزار تومان اعلام کرد. شرکت نیمه هادی عماد آن روزها زیر مجموعه سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران محسوب میشد ،اما این روزها واگذار شده است.
حدود یکسال پیش با حمیدرضا منجی گفت وگو کردم تا بگوید تولید ایربگ ایرانی به کجا رسید. مدیرعامل سابق شرکت نیمههادی عماد گفت: «در خط تولید ایربگ سه فاز تعریف شده بود که با راهاندازی فاز نخست با ظرفیت اسمی تولید400 هزار کیسه هوای خودرو در سال حداقل سالانه 300 هزار کیسههوا تولید میشد. تا زمانی که من مدیریت شرکت نیمههادی عماد را برعهده داشتم، فاز دوم این خط تولید نیز 90 درصد پیشرفت داشت که با بهره برداری از آن قرار بود میزان تولید دوبرابر شود. مدیرعامل جدید نیز بهطور جدی بهرهبرداری از فاز دوم را در دستور کار قرار داده است. در مجموع میتوان گفت در شرکت نیمههادی عماد امکان تولید سالانه 600 هزار کیسه هوای خودرو وجود دارد.»
این روزها دیگر نیازی به حدس و گمانه زنی نیست، چه آنکه خط تولیدی که وزیر صنایع و معادن سابق آن را افتتاح کرد، امروز به طور کامل تعطیل شده و از ایربگ ایرانی نشانی یافت نمی شود. به چرایی این موضوع در روزهای آینده خواهیم پرداخت.
ثبت نظر