Fa En جمعه 28 اردیبهشت 1403 ساعت 9 و 12 دقیقه

اگر امیرکبیر زنده می‌ماند ایران مانند ژاپن می‌شد

اگر امیرکبیر زنده می‌ماند ایران مانند ژاپن می‌شد

مراسم بزرگداشت سالگرد شهادت محمدتقی فراهانی ملقب به امیرکبیر عصر امروز (سه‌شنبه، 20 دی‌ماه) در سالن «مدرس» مجموعه‌ی فرهنگی ـ تاریخی گلستان برگزار شد.: مراسم بزرگداشت سالگرد شهادت محمدتقی فراهانی ملقب به امیرکبیر عصر امروز (سه‌شنبه، 20 دی‌ماه) در سالن «مدرس» مجموعه‌ی فرهنگی ـ تاریخی گلستان برگزار شد. 


چهارشنبه 21 دی 1390 ساعت 20:6

در این مراسم رییس مجموعه‌ی کاخ گلستان با اشاره به‌دلیل حضور نیافتن رییس جدید سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ـ سیدحسن موسوی ـ در این مراسم گفت: هنوز مراسم تودیع و معارفه‌ی رسمی رؤسای جدید و قدیم سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برگزار نشده است. به همین دلیل، رییس سازمان امکان حضور در این برنامه را نداشت.

مسعود شریفی در ادامه اظهار کرد: امروز به‌مناسبت سالگرد شهادت امیرکبیر، شخصیتی که قطعا بخش مهمی از تاریخ ایران را نشانه رفته است، می‌توان گفتمان کرد، نگریست و الگویی مناسب برای مردان آینده‌ی ایران تصور کرد.

او امیرکبیر را شخصیتی جاودانه در ایران دانست و درباره‌ی اقدامات و کارهایی که او در مدت صدرات و زندگی‌اش برای ایران انجام داد، بیان کرد: تأسیس مدرسه‌ی دارالفنون، انتشار روزنامه‌ی وقایع اتفاقیه، سامان‌دهی اصلاحات اجتماعی در سراسر کشور، رسمی کردن مناصب و تعیین مشی سیاسی معین برای وضعیت حاکمیتی کشور از جمله اقداماتی هستند که باید آن‌ها را به نام امیرکبیر ثبت کرد.

سرپرست روابط عمومی و امور فرهنگی ـ اجتماعی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری افزود: حدود نیم‌میلیون سند تاریخی در گنجینه‌ی اسناد کاخ گلستان نگهداری می‌شود و یک‌بار کارشناسان همه‌ی این اسناد را بازخوانی کرده‌اند و اکنون دوباره در حال بازخوانی آن‌ها هستند.

در ادامه‌ی این مراسم، خسرو معتضد ـ پژوهشگر حوزه‌ی تاریخ ـ اظهار کرد: امیرکبیر به مدت 39 ماه در ایران صدراعظم ناصرالدین‌شاه بود. دوشنبه 20 دی‌ماه در حالی که امیرکبیر 46 سال بیشتر نداشت، رشته‌ی حیاتش در حمام فین کاشان قطع شد. او برای نخستین‌بار در دارالفنون مدرسه‌ی علوم پزشکی را تأسیس و روزنامه‌ی وقایع اتفاقیه را منتشر کرد و پدر روزنامه‌نویسی ایران بود.

وی گفت: امیرکبیر صنعت ملی را ترقی بخشید و با گرفتن شش کارخانه در عصر امپراطوری رم، پدر صنایع ملی ایران نامیده شد. او در مدت صدراتش به همه‌ی امور رسیدگی کرد و به مسائل و مشکلات مردم پرداخت.

او مکتب امیرکبیر را مکتب نوگرایی نامید و بیان کرد: ‌او در جریان عهدنامه‌ی ترکمنچای نقش چندانی نداشت. ‌اگر امیرکبیر زنده می‌ماند، ایران در سال 1900 میلادی به کشوری مانند ژاپن تبدیل می‌شد.

این پژوهشگر اضافه کرد:‌ ناصرالدین‌شاه دستور قتل امیرکبیر را در حالت مستی امضا کرد و به همین دلیل، تا پایان عمر از این کار پشیمان بود. ‌مقبره‌ی امیرکبیر برخلاف برخی گفته‌ها، در کربلا قرار دارد.

براساس این گزارش، ایرج راد نیز که نقش «ناصرالدین‌شاه» را در فیلم «امیرکبیر» بازی می‌کرد در این مراسم، گفت:‌ پس از 20 سال، همچنان وقتی به اینجا می‌آیم، یاد آن دوران می‌افتم و احساس می‌کنم هنوز امیرکبیر مقابل من ایستاده است.

این بازیگر با تأکید این‌که ‌همه‌ی این موارد نشان‌دهنده‌ی حقیقت‌ها و واقعیت‌های تاریخ است، گفت: یکی از افتخارهای دوران کاری من، حضور در نقش ناصرالدین‌شاه در فیلم امیرکبیر بود. ‌امیدوارم همه کسانی که به نوعی به خدمت به مردم ایران می‌اندیشند، به روح بزرگ امیرکبیر اقتدا کنند.

در ادامه‌ی این مراسم، سرپرست اداره کل روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ـ مسعود شریفی ـ و معاون پارلمانی و حقوقی این سازمان ـ مسعود اسکندری ـ از ایرج راد با دادن هدایایی تقدیر کردند.

همچنین مدیر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ـ حجت‌الاسلام محمدجواد ادبی ـ گفت: به یاد داشته باشیم که امروز به نام ایران و به یاد امیرکبیر اینجا نشسته‌ایم. ایرانی که پس از اسلام، شکوفایی خود را پیدا کرد.

قائم‌مقام سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در امور بین‌الملل با اشاره به سه‌سال و سه‌ماه صدرات امیرکبیر در درباره ناصرالدین‌شاه، بیان کرد: حکایت زندگی امیرکبیر، حکایت کسی است که یقین هوشیارانه‌ای به نعمت بیداری دارد. امیرکبیر از نعمت بیداری بهترین استفاده را برد. او در مرز «فراتر بودن» زندگی کرد.

در ادامه‌ی مراسم نیز معتضد، ادبی و فراهانی ـ مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران ـ از محمد مطیع ـ بازیگر نقش «میرزا آقاخان نوری» در فیلم «امیرکبیر» ـ و محمدحسین ورزی ـ کارگردان فیلم «امیرکبیر» ـ قدردانی کردند.

معتضد هنگام اهدای لوح به ورزی گفت: محمدحسین ورزی با کارش، سینما و تاریخ را بین مردم برد.

در پایان این مراسم، توضیح‌هایی درباره‌ی سند تقسیم آب کرج که به امضای امیرکبیر رسیده بود، مطرح شد. سپس اسناد تاریخی دوران زندگی امیرکبیر رونمایی شدند.

به گزارش ایسنا، براساس اعلام رسمی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری قرار بود این مراسم مانند سال‌های گذشته با حضور معاونان و مدیران ارشد سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برگزار شود. در حالی که امروز به‌جز سخنران‌ها، رییس موزه‌ی ملی ایران ـ داریوش اکبرزاده ـ، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران ـ محمدحسین فراهانی ـ و معاون پارلمانی و حقوقی این سازمان ـ مسعود اسکندری ـ که در روزهای پایانی فعالیت احمدزاده در سازمان میراث فرهنگی، حکم خود را گرفت، در مراسم حضور داشتند.

   

  

 

 

تعداد بازدید : 909

ثبت نظر

ارسال