طي روزهاي گذشته اكثر مناطق غربي، جنوبي و مركزي كشور شاهد بارشهاي كم سابقه باران و در پاره اي نقاط برف و يا جاري شدن سيلاب بوده اند، ديروز مديرکل پيشبيني و هشدار سريع سازمان هواشناسي ضمن هشدار نسبت به افزايش آلودگي هوا در پايتخت اعلام كرد كه طي روزهاي آينده دماي 14 استان کشور به زير صفر ميرود.
طي روزهاي گذشته بارشهاي دلچسب باران و برف در بيشتر مناطق ميهن رخ داد. البته هرچقدر كه سهم نيمه شرقي از اين بارشها اندك بود سهم مناطق كوهستاني غرب، جنوب غرب و شمال غرب از برف و سهم جنوب و مناطق مركزي و شمالي كشور از باران كم سابقه بوده است. براي مثال در شهرهاي مختلف استان كهكليويه بويراحمد واقع در جنوب غرب كشورطي روز دوشنبه به طورمتوسط حدود 60 تا 65ميليمتر باران باريده است.ميزان بارندگي در جريان ورود جبهه هواي جديد از ابتداي هفته تا ديروز نيز دراين مناطق حدود 76ميليمتر بوده است. اين در حالي است كه از ابتداي سالجاري زراعي تاکنون در ياسوج 233ميليمتر باران باريده است. سال گذشته تا اين مدت در ياسوج 191.7 ميليمتر باران باريده بود. بارندگي در ساير مناطق غرب و جنوب غرب نيز چنين وضعيتي داشته است. به نظر ميرسد بار ديگر هنرنمايي پاييزدر آسمان كشورمان شروع شده است و با تكميل بارش برف و باران در روزهاي گذشته به تدريج شاهد افزايش سرماي پيش رس زمستاني در مناطق مختلفي از كشور خواهيم بود. با اين حال ظاهرا تهرانيها و ساكنان ساير كلان شهرها نيز در روزهاي آينده تا ميانه آذر بايد منتظر پديده وارونگي هوا و افزايش سكون و آلودگي هواي شهرها باشند. براساس اعلام اين مقام سازمان هواشناسي و مطابق نقشههاي پيشيابي هواشناسي تا روز چهارشنبه در نيمه شرقي، سواحل درياي خزر و ارتفاعات البرز بارش باران، وزش باد و گاهي رعد و برق ادامه خواهد داشت و بارش در مناطق سردسير و مرتفع به شکل برف خواهد بود که اين سامانه اواسط روز چهارشنبه از مرزهاي شرقي کشور خارج خواهد شد.
مهندس عبدالرضا اميدوار شهري: با بين اين که تا روز جمعه خليجفارس و تنگه هرمز مواج است به ايسنا گفت: از پنجشنبه بعدازظهر و طي روز جمعه با گذر امواج ناپايدار جوي از مناطق مرکزي خليجفارس، افزايش ابر، رگبار و رعد و برق و وزش باد در استانهاي بوشهر، فارس و هرمزگان رخ خواهد داد که در اين مدت خليج فارس و تنگه هرمز مواج و باراني خواهد بود.
مديرکل پيشبيني و هشدار سريع سازمان هواشناسي به اطلاعيه ويژه سازمان هواشناسي کشور اشاره کرد و افزود: از روز پنجشنبه هفته جاري تا اواسط هفته آينده با سکون نسبي هوا و افزايش پتانسيل آلودگي، در شهرهاي صنعتي و پرجمعيت دامنههاي جنوبي البرز به ويژه کلانشهر تهران، روند افزايش چگالي آلايندهها، کاهش کيفيت هوا و کاهش ديد افقي پيشبيني ميشود.وي خاطرنشان کرد: از عصر پنجشنبه و طي روزهاي جمعه و شنبه بارش پراکنده باران گاهي با رعد و برق و وزش باد در برخي نقاط استانهاي بوشهر، جنوب فارس، جنوب کرمان و سيستان و بلوچستان و بارش قابل توجه باران با وزش باد و رعد و برق در جزاير ايراني خليجفارس پيشبيني ميشود.
طي اين مدت خليجفارس نيز مواج است.مديرکل پيشبيني و هشدار سريع سازمان هواشناسي به ايسنا گفت: بر اين اساس طي روز چهارشنبه آسمان تهران کمي ابري تا نيمه ابري خواهد بود همچنين در روز پنجشنبه آسمان پايتخت صاف در ارتفاعات نيمه ابري پيشبيني شده است که حداقل و حداکثر دما در اين دو روز با يک درجه کاهش به يک و 10 درجه سانتيگراد بالاي صفر ميرسد. وي خاطرنشان کرد: در روز چهارشنبه استانهاي چهارمحال و بختياري با 8 درجه سانتيگراد زيرصفر سردترين و بوشهر با حداکثر دماي 23 درجه سانتيگراد بالاي صفر گرمترين استانهاي کشور خواهند بود.
مديرکل پيشبيني و هشدار سريع سازمان هواشناسي با بيان اين که ساکنان 14 استان کشور در روز چهارشنبه حداقل دماي صفر و زير صفر را تجربه ميکنند تاکيد کرد: بر اساس نقشههاي دمايي حداقل دماي استانهاي آذربايجان شرقي و غربي، اصفهان، البرز، چهارمحال و بختياري، خراسان جنوبي، خراسان شمالي، زنجان، قزوين، کردستان، کرمانشاه، کهگيلويه و بوير احمد، لرستان و مرکزي به زير صفر ميرسد.
دارچین بهترین دوای سرماخوردگی و عفونت های دهان است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران همدان؛ دارچین به دو دلیل دارای خواص درمانی ارزشمندی است. اول از همه ضدعفونی کننده بسیار خوبی است، زیرا دارچین حاوی میزان زیادی اسید فنیک است یعنی بسیار مؤثر در دهان شویه و عفونتهای دهانی است. دوم آنکه به عنوان یک ادویه گرم درمان بسیار مفیدی برای سرما خوردگی و آنفولانزاست.
دیگر خواص درمانی دارچین شامل موارد دارچین معده را آرام می کند ومشکلات هاضمه از قبیل نفخ شکم ، سوء هاضمه ؛ سوزش سر معده ودرد شکم را تسکین می دهد.
دارچین داروی عالی برای سرما خوردگی ها ، گرفتگی و اخلاط ، دمای بدن و آنفولانزاست.
محققان نشان داده اند که دارچین در برابرقارچ وعفونتهای تخمیری مؤثر است.
دارچین به منظور پایین آوردن تب استفاده می شود .
روغن دارچین برای درمان عفونت سینه وزکام استفاده می شود.
دارچین می تواند گردش خون را در بدن مخصوصاً در دستها وپاها بهبود بخشد.
دارچین به هضم ضعیف کمک می کند.
دارچین به کاهش درد هایی که علتش التهاب مفاصل ، رماتیسم ودرد ماهیچه هست کمک می کند .
دارچین گیاه آرام بخشی است و می تواند دل واپسی ، افسردگی واضطراب را کاهش دهد.
دارچین می تواند به از بین بردن حالت ناخوشی ، دل آشوبی واستفراغ کمک کند.
دارچین می تواند قاعدگی را تحریک کند و به عادت ماهانه منظم کمک کند.
ثابت شده که دارچین به کاهش فشار خون کمک می کند.
جویدن قطعات دارچین دندان درد را تسکین می دهد و نفس را تازه می کند.
دارچین از لخته شدن خون جلوگیری می کند.
به اثبات رسیده است که دارچین سطح قند خون رادرانسان تنظیم می کندو در دیابت نوع 2: (دیابت نوع2 انسولین نمیتواند وظیفه خود در بدن را به درستی انجام دهد و در واقع یک حالت مقاومت به انسولین در بدن وجود دارد.)دارچین سطح پاسخ گویشان را به انسولین ارتقاء می دهد.
دارچین منبع خوبی از منگنز ، آهن و کلسیم است ، که اینها مواد معدنی حیاتی نیازمند، درسلامت بدن هستند.
دارچین ادویه گرم، مطبوع و خوش عطری است که از پوست داخلی درخت دارچین به دست می آید. این ادویه ارزشمند دارای خاصیت میکروب کشی بوده و از آن به عنوان محلول ضدعفونی دهانی استفاده می شود و به علاوه در کاهش علایم سرماخوردگی و آنفولانزا نقش چشمگیری دارد.
برای تهیه آن پوست درخت را کنده و برای خشک شدن در برابر آفتاب قرار می دهند. پوست درخت پس از خشک شدن به شکل ورقه های استوانه ای درمی آید و این چیزی است که ما به عنوان دارچین قطعه ای می شناسیم. گاه نیز این قطعه را ساییده به صورت پودر در می آورند که در واقع همان چیزی است که به صورت ادویه استفاده می کنیم.
امروز درسرتاسر جهان بیش از 100 نوع درخت دارچین شناخته شده، اما 2 نوع دارچین اصلی در مقایسه با بقیه انواع آن کاربرد بیشتری دارند.
دارچین واقعی ، (دارچین سیلانی ) است که شفافتر، وشیرین تر و طعم خوشی دارد که بومی سری لانکا جایی که خوش طعمی غذا مانند استفاده از ادویه کاری ها بسیار متداول است .دارچین همچنین در کشورهای هند ، کارائیب و برزیل تولید می شود. ما دارچین شیرین را در کیکها ، بیسکویتها وتکه های نان استفاده می کنیم .
نوع دیگردارچین از درخت سنا (پرک هندی) به دست آمده که درجنوب شرقی آسیادر کشورهایی مانند اندونزی , برمه , چین و ویتنام یافت می شود.
از دارچین در مکتوبات قدیمی چین با قدمت حداقل 2700 سال، و همچنین در مکتوبات بابل (و عهد عتیق ) نام برده شده است. مصریان دارچین را از چین وارد کردند و به عنوان دارو و ارتقاء دادن غذا وهمچنین به عنوان عامل مومیائی استفاده کردند. این ادویه عجیب و غریب نزد برخی اقوام کهن ارزشی برابر با طلا داشته است.
در فرهنگ رومانیها دارچین مقدس و مهم در نظر گرفته می شد، و در مراسم تشییع جنازه ها سوزانده می شد.
دارچین اولین و مهمترین ادویه ای بود که به عنوان کالای تجاری بین بازرگانان آسیا و اروپا مبادله می شد. و تجار ونیزی کاملاً بر داد و ستد آن نظارت می کردند.
بعدازآنکه دراواخر قرن 15 پرتغالی ها سری لانکا (سیلان) را کشف کردند وکنترل تجارت دارچین را گرفتند و توسط بریتانیایی ها در1796 ادامه یافت. بعد از آن اهمیت تجارت دارچین کاهش یافت درنتیجه تولید و کشت دارچین در مناطق دیگر شروع شد.
ثبت نظر