بنابراین گزارش، فعالان بازار آهن آلات براین باورند که قیمتها همچنان روند افزایشی خود را حفظ کرده است و به سختی برای چند روز ثابت میماند، با این حال تداوم نوسانهای قیمتی سبب شد که بازار این مصالح پرمصرف در رکود به سر ببرد و خریداران نسبت به خریدهای خود دست نگاه دارند .
کاهش خرید وفروش
یک فعال بازار آهن آلات تهران با اشاره به گران شدن قیمت آهنآلات طی یکماه اخیر یادآور شد: این مسأله موجب شده است خرید و فروش این کالا کاهش یابد، به طوریکه میتوان گفت بازار خرید و فروش آهنآلات با احتیاط قابل توجه از سوی تولیدکنندگان و توزیعکنندگان آن مواجه شده است. محسن زنجانی در گفتوگو با خبرنگار ما با بیان اینکه این بازار در حال حاضر خریدار زیادی ندارد؛ افزود: هر چند از ابتدای سال نرخ آهنآلات افزایش یافته، اما طی یکماه اخیر این میزان افزایش شتاب بیشتر داشته است. این توزیعکننده آهن آلات تهران ادامه داد: اوایل سال جاری هر کیلو آهن به نرخ یک هزار و 10 تومان در بازار عرضه میشد در حالیکه اکنون به مرز یک هزار و 500 و حتی تا یک هزار و 600 تومان رسیده ا ست. وی اضافه کرد: از ابتدای سال جاری، تاکنون قیمت آهن آلات بیش از 45 درصد افزایش یافته است.
وی درباره دلایل این گرانی خاطرنشان کرد: نوسانهای نرخ دلار باعث افزایش قیمت شمش و مواد اولیه وارداتی آهن شده است.
زنجانی در این خصوص که افزایش قیمت آهن در حالی در بازار دیده میشود که ساخت و ساز کشور در وضعیت رکود به سر میبرد؛ افزود: باید توجه داشت در ساخت و سازها، مصرف آهن بخش کوچکی را تشکیل میدهد و عمده آهن آلات در حوزه صنعت کاربرد و مصرف فراوان دارد. وی با بیان اینکه بخشی از آهن آلات موردنیاز کشور از طریق واردات و بقیه توسط تولید داخل تأمین میشود، افزود: مسؤولان باید به مقوله گرانی آهن آلات رسیدگی و دلیل این گرانی را مشخص کنند.
سردرگمی در بازار
رئیس اتحادیه آهن آلات ساختمانی مشهد نیز با بیان اینکه نوسان نرخ آهن باعث شده است، هر روز قیمتها تغییر کند؛ گفت: هر شاخه آهن 14 که در 11 خردادماه امسال 199 هزار تومان قیمت داشت، اکنون به نرخ 213 هزار تومان افزایش یافته است.
محمدرضا عطائی در گفتو گو با خبرنگار ما افزود: قیمت هر شاخه آهن 16 در 13 خردادماه 221 هزار تومان در بازار مشهد عرض میشد و اما در حال حاضر قیمت آن به 243 هزار تومان افزایش پیدا کرده است.
وی با اشاره به نوسانهای زیاد نرخ آهن یادآور شد: این وضعیت بازار را دچار سردرگمی کرده است و باعث شده شرایط برای تولید، توزیع و مصرفکننده آهن آلات سختتر شود.
عطائی ادامه داد: به دنبال تغییرات و نوسانهای پیشآمده کارخانجات تولید نسبت به عرضه آهن آلات در بورس با احتیاط بیشتری عمل می کنند.
وی ادامه داد: بیشترین دلایل گرانی متوجه سوء مدیریت مسؤولان به چگونگی عرضه تولیدات داخل و عدم نظارت صحیح به واردات آهن غیر استاندارد میباشد.
انحصارگری در بورس
عطایی در بخش دیگر با انتقاد از محدود شدن عرضه آهن آلات توسط کارخانهها در بورس یادآور شد: هر چند عرضه این کالا از طریق بورس مفید است، اما چون به درستی اجرا نمی شود باعث نوعی انحصار شدهاست.
وی اظهار داشت: برخی کارخانهها تولیدکننده آهن آلات از این وضعیت سوءاستفاده میکنند، به طوریکه به طور دلخواهی در میزان و عرضه آهن و یا تغییر قیمت آن اقدام میکنند.
ثبت نظر