Fa En شنبه 14 تیر 1404 ساعت 2 و 13 دقیقه

معاون سازمان تنظيم مقررات با مسدودكننده‌هاي غيرمجاز امواج موبايل در هر شرايطي برخورد مي‌كنيم

معاون سازمان تنظيم مقررات با مسدودكننده‌هاي غيرمجاز امواج موبايل در هر شرايطي برخورد مي‌كنيم

در حالي كه دو سال پيش كميسيون تنظيم مقررات با تصويب آيين‌ نامه‌اي قوانين سفت و سختي را براي به كارگيري مسدود كننده‌هاي تلفن همراه تصويب كرد؛ اما امروز در موارد متعددي شاهد استفاده غير استاندارد از مسدود كننده‌ها در سطح شهر هستيم. .

دوشنبه 23 اسفند 1389 ساعت 2:9

از زمان تصويب آيين ‌نامه استفاده از مسدود كننده‌هاي تلفن همراه براي محدود كردن ارتباط گوشي‌هاي تلفن‌همراه در امكان خاص و از سوي ديگر نظم دادن به استفاده از اين مسدود كننده‌ها، نزديك به دو سال مي‌گذرد.
اين آيين نامه كه در ارديبهشت ماه سال 88 به تصويب كميسيون تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي رسيد، شامل ضوابط فني و مقررات مسدود كننده‌هاي تلفن همراه است.
بر اساس اين آيين نامه، فروش و توليد تجهيزات مسدود كننده تلفن همراه منوط به اخذ پروانه از سازمان تنظيم مقررات است و واردكنندگان، توليدكنندگان و فروشندگان اين تجهيزات بايد مطابق با دستور العمل هاي اجرايي صدور پروانه مذكور عمل كنند.
بر اساس اين آيين نامه، استفاده از مسدود كننده هاي ثابت براي تلفن همراه تنها با مجوز رگولاتوري در مكان و بازه زماني تعيين شده و تحت شرايط مندرج دراين مصوبه مجاز است و از حقوق كاربران است كه از نصب دستگاه هاي مربوطه در محل اطلاع داشته باشد.
همچنين مجتمع هاي مسكوني، فروشگاهي، اماكن تجاري، غذا خوري‌ها، بيمارستان ،درمانگاهها، فضاهاي ورزشي، فضاهاي تفريحي و فرهنگي، هتل‌ها، نمايشگاه‌‌ها، سالن‌هاي اجتماعات و كنفرانس، مساجد، اماكن زيارتي و مذهبي، تونل‌ها، مدارس، دبيرستان‌ها، بانك ها، شركت‌ها، كارگاه‌ها و كارخانجات تحت هيچ شرايطي مجوز نصب و استفاده از يك مسدود كننده ثابت را ندارند.
بر اساس اين در حالي است كه هم‌اكنون و پس از گذشت نزديك به 2 سال از تصويب اين آيين نامه در كميسيون تنظيم مقررات، استفاده از مسدود كننده‌هاي تلفن‌همراه در اماكن مختلف از جمله دانشگاه‌ها، سالن‌هاي همايش، و برخي سازمان‌هاي دولتي و به وفور و به طور مداوم ديده مي‌شود.
اين شرايط در شهرستان‌ها بسيار بسيار آسان‌تر از تهران است و در موارد متعددي شاهد استفاده مداوم، غير استاندارد و در فاصله نزديك به مردم، در برخي اماكن غير مجاز هستيم.
علاوه بر اين صرف نظر از خطر استفاده نامناسب از مسدود كننده‌ها بر سلامتي شهرونداني كه در اين اماكن رفـت و آمد دارند، اين مشكل در اكثر موارد سبب بروز اختلال در نواحي نزديك به اماكن ياد شده مي‌شود.
بر همين اساس در بسياري موارد شاهد مشكل نداشتن آنتن و خارج از سرويس بودن گوشي‌هاي تلفن‌همراه در خيابان‌هاي اطراف هستيم.
در اين رابطه لطف الله سبوحي، معاون سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي، در گفت‌وگو با فارس، با تاكيد بر رعايت حقوق كاربران در اين قانون، گفت: كاربري كه اقدام به تهيه تلفن همراه كرده است اين حق را دارد كه از تلفن خود به دلخواه استفاده كند و نبايد با مسدود كردن هاي نا به جا و بدون مقررات موجبات نارضايتي كاربران را فراهم كرد.
سبوحي همچنين به الزام نصب علامت در محل استفاده از دستگاه هاي مسدود كننده طبق اين قانون اشاره كرد و گفت: با توجه به اين كه اين فرستنده ها مختل كننده هستند و در فاصله نزديك قرار مي گيرند اين احتمال وجود دارد كه براي سلامتي انسان مضر باشند، بنابراين از حقوق كاربران است كه از نصب دستگاه هاي مربوطه در محل اطلاع داشته باشد.
معاون سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي، از ديگر مزاياي تصويب اين قانون را كاهش تداخل در سرويس دهي اپراتور هاي تلفن همراه عنوان كرد و افزود: نبايد استفاده نادرست و غير اصولي از دستگاه‌هاي مسدود كننده باعث فراتر رفتن محدوده تداخل از محدوده پيش بيني شده و در نتيجه اختلال در سرويس دهي اپراتور‌هاي تلفن همراه شود.
سبوحي تاكيد كرد: طبق اين قانون از اين پس شركت‌ها و سازمان هاي متقاضي اين سرويس بايد براي اخذ مجوز و هماهنگي هاي لازم به سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي مراجعه كنند.
وي خاطر نشان كرد: با تصويب اين قانون و فعال شدن بخش نظارت و بازرسي سازمان از هرگونه قصور و ايجاد اختلال جلوگيري خواهد شد.
همچنين حسن رضواني، معاون نظارت و اعمال مقررات سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي نيز در گفت‌وگو با خبرنگار فناوري اطلاعات خبرگزاري فارس، در پاسخ به اين سؤال كه چرا عليرغم استفاده زياد از مسدود كننده‌هاي تلفن‌ همراه در مكان‌هاي مختلف و موارد متعدد ايجاد تداخل در محيط‌هاي اطراف، رگولاتوري آن طور كه بايد بر استفاده از مسدودكننده‌هاي تلفن‌ همراه نظارت كامل و دقيق ندارد، گفت: استفاده از مسدود كننده‌هاي تلفن همراه، بايد تنها طبق آيين‌نامه مصوب كميسيون تنظيم مقررات انجام شود.
معاون رگولاتوري تأكيد كرد: دارندگان مسدود‌كننده مطابق آيين‌نامه مجاز به نصب مسدود‌كننده‌ها هستند؛ غير از اين، اگر امواج مسدود كننده در خارج از محدوده مجاز مشكل ايجاد كند، حكم تداخل را پيدا مي‌كند و برخورد رگولاتوري با تداخل نيز جمع‌آوري است يا بايد قدرت مسدود‌كننده‌ها را كاهش دهند تا فقط در محدوده مجاز تشعشع كند.
رضواني گفت: چنانچه سازمان تنظيم مقررات نتواند نسبت به جمع‌آوري مسدود‌كننده غير مجازي اقدام كند، از طريق قوه قضائيه اقدام مي‌شود.
رضواني تصريح كرد: بيشترين مشكل استفاده‌ نادرست از مسدود‌كننده‌ها، ايجاد اختلال در شبكه اپراتورهاي تلفن همراه است.
معاون رگولاتوري تأكيد كرد: در صورتي كه تداخلي وجود داشته باشد توسط اپراتورها اعلام مي‌شوند، اپراتور به رگولاتوري اعلام مي‌كند و هر جا كه تداخل گزارش شده مراجعه و پاك‌سازي مي‌شود.
وي گفت: نمونه‌هاي جمع‌آوري زياد بوده است و در بين آنها مسدود‌كننده نيز وجود داشته كه جمع‌آوري شده است.
معاون رگولاتوري خاطر نشان كرد: موردهاي بسياري وجود داشته كه مسدود كننده‌ها خارج از محدوده مجاز مشكل ايجاد كرده ‌بودند و جمع‌آوري شده‌اند.
وي تصريح كرد: هر چند كه تداخل‌ها توسط اپراتورها اطلاع‌داده مي‌شوند؛ اما چنانچه شهروندان در مناطق محل زندگي خود با چنين موارد مواجه هستند مي‌توانند موضوع را به سازمان تنظيم مقررات گزارش دهند تا مورد بررسي شود.
معاون نظارت و اعمال مقررات سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي تأكيد كرد: البته نظر ما اين است مسدود‌كننده‌ها بيشتر موقع امتحانات استفاده شوند و مسدود‌كننده‌ها را هر روز و به صورت مداوم روشن نكنند.

تعداد بازدید : 976

ثبت نظر

ارسال