«محمدهادي حيدرزاده» اين خبر را در پاسخ به پرسش«شرق» در رابطه با تعداد موشهاي شهر تهران اعلام کرد. «رت»ها (rat) يا آنگونه که بهتر شناخته ميشوند موشهاي شهري تنها مشکل شهر تهران نيستند. در بسياري از شهرهاي بزرگ دنيا به ويژه بندرها، گاه چندين برابر جمعيت انساني اين شهرها از اينگونه موش زندگي ميکند. به عنوان نمونه بر اساس آخرين آمارها در شهر نيويورک بيش از 30 ميليون، در لندن هفت تا هشت ميليون و در بمبئي 20 ميليون «رت» در کنار آدمها و از زبالههاي توليدي آنها زندگي ميکنند. حدود 30 سال است که وجود موشها در شهر تهران به معضلي براي شهروندان و شهرداري تبديل شده است. اولينبار در سال 1363 طرح گسترده مبارزه با موشهاي شهر تهران مطرح شد، از آن زمان تاکنون به تناوب اين طرح هر چند سال يکبار اجرا ميشود، با اين حال تاکنون هيچ شهرداري نتوانسته از پس اين جوندههاي درشت و سختجان و باهوش بر بيايد، به گونهاي که حالا موشها به بخشي از ساکنان ثابت پايتخت بدل شدهاند. با وجود اين اما تاکنون آمار دقيقي از تعداد موشهاي تهران اعلام نشده است. برخي آمارهاي تاييد نشده در اينباره از وجود شش تا 10 موش به ازاي هر شهروند ساکن تهران خبر ميدهد. اگر اين آمار درست باشد بايد تهران را يکي از پرموشترين کلانشهرهاي دنيا دانست، چرا که بر اين اساس يعني در اين شهر دستکم 50 تا 60 ميليون موش وجود دارد، اگرچه موشهاي تهراني زياد هستند اما به نظر نميرسد تعدادشان در اين حد باشد. نظر به اهميت همين بحث روز گذشته رييس ستاد محيطزيست و توسعه پايدار شهرداري تهران نشست خبري پايان سال خود را به دو بخش موشي و غيرموشي تقسيم کرد. او در بخش اول از اقدامات انجام شده توسط اين سازمان در راستاي توسعه پايدار و حفظ محيطزيست جزيياتي اعلام کرد و در بخش دوم به داستان موشهاي تهران پرداخت.
بر اساس گفتههاي «محمدهادي حيدرزاده» مبارزه با موش در پايتخت شبانهروزي شده و در جديدترين اقدام، 10 اکيپ تيرانداز مجهز به تفنگهاي بادي با دوربينهاي مادون قرمز در شب موشهاي تهران را هدف ميگيرند که در نظر داريم بر اساس برنامه نرمافزاري که محل موشهاي تهران را شناسايي کرده تا پايان سال تعداد اين اکيپها را به 40 اکيپ افزايش دهيم.
وي با اعلام اينکه طي دو ماه گذشته دو هزار و 205 موش در شهر معدوم شده است، گفت: اين جانور از کشورهاي خارجي و از طريق بنادر وارد کشور شده و عمده آنها رت قهوهاي و پس از آن رت مشکي است که اين مشکل اين جانوران در خيابانهايي مانند وليعصر و بلوار کشاورز که داراي تعداد زيادي اغذيهفروشي هستند به خوبي ديده ميشود و در تلاشيم با ساماندهي اين اغذيهفروشيها از تعداد اين جونده بکاهيم. وي همچنين از ارايه لايحهاي به شوراي شهر تهران درخصوص تشکيل شورايعالي مبارزه با جانوران شهري خبر داد و گفت: اين لايحه تا پايان سالجاري تقديم شوراي شهر ميشود و در آن اين مساله مطرح شده که با هماهنگي بين بخشي موضوع جانوران موذي در تهران مديريت شود.
به گفته وي، سازمانهاي دخيل خصوصا وزارت بهداشت درخصوص برخورد با جانوران موذي از جمله موش، منفعلانه عمل ميکنند که بايد در اين خصوص تجديدنظر کنند. رييس ستاد محيطزيست و توسعه پايدار شهرداري تهران در عين حال از نهايي کردن معاهدهاي درخصوص موش با سازمان بنادر و دريانوردي خبر داد و گفت: در صورت تاييد نهايي اين معاهده سازمان بنادر موظف ميشود شاخصهايي را درخصوص پهلو گرفتن کشتيها در بنادر ايران رعايت کند. رييس ستاد محيطزيست و توسعه پايدار شهرداري تهران در اين نشست در پاسخ به پرسش «شرق» در رابطه با تعداد موشهاي تهران با تاکيد بر اينکه هيچ آماري از جمعيت موش در تهران وجود ندارد از تدوين توافقنامهاي با دانشگاه شهيد بهشتي براي تخمين زدن جمعيت موشهاي پايتخت خبر داد و گفت: با نهايي شدن اين توافقنامه موشهاي پايتخت سرشماري ميشوند که اين امر ميتواند در برنامههاي آتي مبارزه با اين جانوران بسيار موثر باشد. رييس ستاد محيطزيست و توسعه پايدار شهر تهران با بيان اينکه اقدامات ساختاري و اجرايي براي رفع اين مشکل انجام شده است، گفت: نواحي را تيپبندي کردهايم که 26 ناحيه بسيار آلوده بوده است.
ثبت نظر