Fa En دوشنبه 16 تیر 1404 ساعت 12 و 12 دقیقه

دانشگاه تهران با يک زلزله 3ريشتري فرو مي ريزد

دانشگاه تهران با يک زلزله 3ريشتري فرو مي ريزد

رئيس دانشگاه تهران پس از شکستن سکوت 2 ساله خبري خود امروز ضمن طرح برخي مسائل مشکلات اين دانشگاه اعلام کرد: دانشگاه تهران با يک زلزله 3ريشتري فرو مي ريزد و با بودجه سال 91 بهتر است عنوان کنيد که دانشگاه تهران دانشگاه محرومي است.

>

سه شنبه 23 اسفند 1390 ساعت 0:9

  فرهاد رهبر صبح امروز يکشنبه 21 اسفندماه همراه با معاونان خود، ميان بيش از 20 رسانه حاضر شد و پس از شکستن سکوتي دو ساله به گفته خودش، به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

فرو ريختن دانشگاه تهران با زلزله 3 ريشتري

رئيس دانشگاه تهران در پاسخ به پرسش خبرنگاري درباره وضعيت بودجه اين دانشگاه ضمن بيان اين جمله که "مي گويند دردت را به کسي که نمي تواند چاره اي براي آن بينديشد نگو" خطاب به اين خبرنگار گفت: اگر مي توانيد مشکل دانشگاه تهران را حل کنيد تا مشکلات بودجه اي را بگويم.

وي با اشاره به وضعيت ساختمان‌هاي اين دانشگاه و قدمت بيش از 40 ساله آنها، تصريح کرد: اگر اتفاقي براي دانشگاه رخ دهد من مسئوليت آن را نمي‌پذيرم زيرا بارها گفته ام اين دانشگاه با يک زلزله 3 ريشتري فرو مي ريزد.

رهبر با اشاره به وضعيت بودجه دانشگاه تهران ضمن بيان اينکه در سال آينده 200 ميليارد تومان براي بودجه دانشگاه در نظر گرفته شده، اعلام کرد: در صورتي که اين رقم تصويب شود، 60 ميليارد تومان آن مربوط به بدهي دانشگاه تهران به بانک مرکزي در زمينه " طرح توسعه" است. در سال 84 حدود 160 ميليارد تومان به منظور تملک طرح توسعه براي دانشگاه‌هاي تهران و علوم پزشکي تهران در نظر گرفته شد که اين اعتبار به اتمام رسيد اما هنوز طرح توسعه دانشگاه تهران باقي مانده است.

کسري بودجه 35 ميلياردي دانشگاه تهران

به گفته وي سال گذشته 50 ميليون تومان براي بازپرداخت بدهي بانک مرکزي براي دانشگاه تهران در نظر گرفته شد اما تاکنون رقمي از آن تخصيص نيافته که بتوان آن را ارائه داد و اين دانشگاه در سال جاري حدود 35 ميليارد تومان کسري دارد.

انواع بدهکاريهاي دانشگاه تهران

رئيس دانشگاه تهران در بخش ديگر سخنان خود تاکيد کرد: دانشگاه در بحث حق التدريسي‌ها، گرنت اساتيد و همچنين طرح‌هاي دانشجويان بدهکار است. به عنوان نمونه دانشگاه بايد براي بحث پايان نامه دانشجويان کارشناسي ارشد 300 هزار تومان و براي رساله دکتري نيز يک ميليون تومان پرداخت کند که علاوه بر اينکه اين رقم براي دانشجويان کم است اما در اين زمينه نيز بدهکار هستيم.

وي با اشاره به فضاي فيزيکي و قدمت ساختمان‌هاي دانشگاه تهران نيز گفت: دانشگاه تهران يک ميليون متر مربع ساختمان دارد و عمر متوسط ساختمان‌هاي دانشگاه بالاي 40 سال است. اگر هزينه نگهداري هر متر آن را 10 هزار تومان در نظر بگيريم مي‌توان ملاحظه کرد دانشگاه تهران به چه ميزان براي تعمير و تجهيزات بودجه نيازمند است.

فرهاد رهبر با بيان اينکه برخي خوابگاه‌هاي دانشگاه تهران بيش از 60 سال قدمت دارد و با اعلام اينکه مي گويند دانشگاه سيستان و بلوچستان زيباترين دانشگاه کشور است، گفت: دانشجويي نصفه شب به بنده ايميل زد که سقف خوابگاه ريخته است و در اين زمينه اگر شما رسانه ها قصد اطلاع رساني داريد اعلام کنيد که دانشگاه تهران جزء مناطق محروم دانشگاهي است و بايد بودجه‌اي براي تعمير و تجهيز آن در نظر گيرند.

رئيس دانشگاه تهران افزود: همانطور که در سال 84، چهار هزار ميليارد تومان براي بازسازي مدارس در نظر گرفته شد امروز نيز دانشگاه نيازمند يک بودجه مناسب براي مقاوم سازي خود است.

وي با دلخوري از وضعيت بودجه اي اين دانشگاه اعلام کرد که پس بايد بگويم دانشگاه تهران هيچ مشکلي ندارد و خودمان مي توانيم مشکلاتمان را حل کنيم.

دانشگاه تهران در حال برنامه ريزي براي کاهش هزينه‌ها

رئيس دانشگاه تهران با تاييد اينکه برخي دانشکده‌ها و پرديس‌هاي دانشگاه تا 500 درصد به علت هدفمندي يارانه‌ها، رشد هزينه‌اي داشته‌اند، گفت: اين ميزان افزايش هزينه به علت افزايش قيمت حامل‌هاي انرژي در سال جاري بوده اما دانشگاه تهران در حال برنامه ريزي براي کاهش هزينه‌هاست. همچنين دانشگاه توانسته با صرفه جويي بخش قابل توجهي از هزينه‌هاي خود را کاهش دهد اما قاعدتاً همچنان در اين راستا مشکل داريم.

وي افزود: حدود 10 هزار دانشجوي خوابگاهي ما يارانه حامل‌هاي انرژي دريافت مي‌کنند که تمام اين يارانه‌ها در منزل شخصي خود آنها صرف مي‌شود و از طرف ديگر ما بايد هزينه‌هاي آنان را در دانشگاه پرداخت کنيم. در عين حال موافقت نامه و مصوبه‌اي از سوي مسئولين صادر شده تا در دانشگاه تدابيري انديشيده شود که مشکل دانشجويان کاهش يابد.

پرديسهاي دانشگاه تهران به جايي انتقال نمي يابد

فرهاد رهبر در ادامه اين نشست خبري با اشاره به آخرين وضعيت پرديسهاي اين دانشگاه اعلام کرد که دانشگاه تهران شماره 2 قرار است با پيشنهاد هيئت امناي دانشگاه تهران تاسيس شود و اصلاً هم قرار نيست پرديسهاي دانشگاه تهران به جاي ديگر انتقال يابد. زيرا به علت تحصيل دانشجويان در پرديسهاي کيش و ارس، اين واحدها در واقع زنده به شمار مي آيند و حيات دارند و يک شبه نمي توان دانشجويان را از جايي به جاي ديگر انتقال داد.

به گفته رئيس دانشگاه تهران، اين دانشگاه در حال برنامه ريزي براي جذب دانشجوي خارجي از کشورهاي منطقه و حاشيه براي تحصيل در پرديس ارس است.

وي در پاسخ به پرسش خبرنگاري که انتقال پرديسها مصوبه وزارت علوم است، تصريح کرد: اين مصوبه وزارت علوم نيست و 85 درصد دانشجويان اعلام کرده اند که اگر امکان تحصيل در پرديس کيش دانشگاه تهران نبود الان به کشورهاي خارجي مهاجرت کرده بودند.

رهبر در بخش ديگر سخنان خود با بيان اينکه آماري از ميزان مهاجرت دانش آموختگان دانشگاه تهران به ديگر کشورها ندارد، به تاسيس دانشگاه تهران شماره 2 در راستاي جذب بيشتر دانشجويان اشاره کرد و گفت: از طريق برگزاري آزموني اختصاصي اين دانشگاه دانشجو مي پذيرد.

برنامه دانشگاه تهران در حفاظت از استادان

رئيس دانشگاه تهران در پاسخ به سوال خبرنگاري در مورد حفاظت از استادان اين دانشگاه براي جلوگيري از ترور، گفت: دانشگاه تهران اقدام به برگزاري يک سري برنامه هاي آموزشي و مراقبت از خود براي اين استادان کرده است. حتي به برخي از اين استادان پيشنهاد کرديم که براي آنان محافظ در نظر گرفته شود اما خود اين استادان مخالفت کردند.

وي ادامه داد: در تصميمي ديگر اين استادان اعلام کردند که بهتر است به صورت ناشناس ماندن و يک شخص عادي رفت و آمد کنند تا مشکلي برايشان پيش نيايد.

سرعت اينترنت در دانشگاه تهران

در اين نشست خبري يکي از خبرنگاران درباره سرعت پايين اينترنت در دانشگاه تهران از فرهاد رهبر سوال پرسيد و اعلام کرد که دانشجويان از وضعيت اينترنت گله دارند که فرهاد رهبر در اين باره، گفت: دانشگاه تهران مشکل سرعت اينترنت ندارد و در حال حاضر بهترين سرعت اينترنت يعني 390 مگا بايت در اين دانشگاه وجود دارد که در آينده 200 مگابايت ديگر هم اضافه مي شود.

در اين ميان يکي از خبرنگاران که دانشجوي دانشگاه تهران بود اعلام کرد که اينترنت اين دانشگاه مشکل دارد و در طرف ديگر سالن يکي ديگر از خبرنگاران که وي هم دانشجوي دانشگاه تهران بود تاکيد کرد که اينترنت دانشگاه تهران هيچ مشکلي ندارد.

فرهاد رهبر در اين باره اظهار داشت: برخي دانشجويان با استفاده از برخي نرم افزارها در سطح دانشگاه تهران کاري مي کنند که بيشترين سرعت اينترنت اين دانشگاه را از آن خود کنند و بخش انفورماتيک دانشگاه تهران با هر گونه IP که دست به اين اقدامات بزند برخورد مي کند.

برنامه عقب مانده اي نداريم

رئيس دانشگاه تهران در پاسخ به سوال خبرنگار مهر درباره شفاف سازي در خصوص برنامه هاي عقب مانده اين دانشگاه درسال جاري، با اشاره به سند چشم انداز دانشگاه تهران در افق 1404 و برنامه دوم دانشگاه تهران با صراحت اعلام کرد که اين دانشگاه هيچ برنامه عقب مانده اي در سال جاري ندارد.

وضعيت موقوفات دانشگاه تهران

به گزارش مهر،فرهاد رهبر ضمن پاسخ به سوال خبرنگاري درباره ارزش ريالي موقوفات دانشگاه تهران، گفت: به علت فراواني از تعداد اين موقوفات اطلاعي دقيق ندارم اما مي دانم که به عنوان مثال حتي کل اراضي خدابنده در استان زنجان براي دانشگاه تهران در نظر گرفته شده است.

 

تعداد بازدید : 1303

ثبت نظر

ارسال