یک هفته پس از انتشار خبر اختلاس میلیاردی در بنیاد شهید توسط روزنامه خراسان، جزئیات بیشتری از این فساد مالی برملا شد. یکی از مقامات رسیدگی کننده به این پرونده به خراسان گفت: متهم در ۲ مورد اقدام به اختلاس ۹ و ۶ میلیارد تومانی کرده است هرچند مبلغ ۹ میلیارد تومان در همان مراحل اولیه به حساب بنیاد شهید برگشته اما این مورد نیز از جمله اتهامات این مقام سابق بنیاد شهید است.
در همین ارتباط مسعود زریبافان معاون رئیس جمهور و ئیس بنیاد شهید چندی پیش توضیح دادکه رقم واقعی اختلاس کمتر از نصف مبلغ اعلام شده است، زریبافان به ایسنا گفت: رقم واقعی 15 میلیارد نبوده بلکه حدود 6 میلیارد تومان بوده است و تمام این مبلغ اکنون توسط قوه قضائیه باز پس گرفته شده است. وی افزود: در این موضوع متخلف تنها یک فرد بوده که از موقعیت شغلی خود سوء استفاده کرده بود. ما در کشف این اختلاس به قوه قضائیه کمک کردیم و البته از این دستگاه درخواست اشد مجازات را برای فرد متخلف داریم.
اولین سرنخ ها در خصوص این اختلاس ۲ سال قبل کشف شد. بررسی های اولیه حاکی از آن بود یکی از مقامات بنیاد که به دلیل سوابق ۲پست کلیدی در اختیار داشت، مبالغ میلیاردی را به صورت غیرقانونی در حساب های مالی بنیاد شهید جابه جا کرده است. پرداخت حق بیمه عمر افراد تحت پوشش، موضوعی بود که این مرد از آن برای اجرای نقشه پیچیده اش استفاده کرده بود. به این ترتیب که هنگام پرداخت این پول به شرکت بیمه، چند میلیارد بیشتر واریز کرد و بعداز مدتی از راه تبانی با برخی مسئولان بیمه، مرحله دوم نقشه اش را اجرا کرد و طی آن از مسئولان بیمه خواست مبلغ اضافی را به حساب خودش واریز کنند. به این ترتیب چندین میلیارد از بیت المال که سهم خانواده های شهدا و ایثارگران بود، به طور غیرقانونی به حساب شخصی این مقام بنیاد واریز شد. مدتی پس از شروع این فساد مالی بازرسان سازمان بازرسی کل کشور در بررسی اسناد مالی بنیاد، به اولین نشانه ها از یک فساد بزرگ مالی پی بردند. امور مالی بنیاد معمولا از طریق یکی از بانک های دولتی انجام می شد اما این فرد کاری کرده بود تا پول ها به حسابی که در بانک دیگری داشت واریز شود. به این ترتیب تحقیقات نامحسوس بازرسان در این باره آغاز شد.
از آن جا که این ماجرا می توانست ابعاد گسترده ای داشته باشد، روند رسیدگی به این پرونده ماه ها به طول انجامید تا این که این فرد مدتی قبل بازنشسته شد. بازنشستگی مظنون پرونده نتوانست مانع ادامه رسیدگی شود. سرانجام در حالی که تجسس ها در مراحل نهایی خود بود متهم به نام -ر- از تحت نظر بودنش آگاه شد. وی تلاش کرد تا با پیشنهاد رشوه یک و نیم میلیارد تومانی، بازرسان را از ادامه تحقیقات شان منصرف کند. اما این کار نتوانست از رسوایی او جلوگیری کند و سرانجام بعد از گذشت حدود ۲ سال بازداشت شد. محتویات پرونده حاکی از آن بود او در یک مورد دست به اختلاسی ۹ میلیارد تومانی زده است اما این پایان کار نبود. چرا که یافته های جدید نشان می داد -ر- در مورد دیگری نیز ۶ میلیارد تومان اختلاس کرده است. از سوی تحقیقات بیشتر نشان داد متهم در جریان این فساد مالی، چندین باب ویلا در تهران و کرج خریده و برخی از آن ها را نیز به نام همسرش زده است.
در چنین شرایطی این املاک توقیف شد. یکی از مقامات رسیدگی کننده به این پرونده در واکنش به اخباری که طی روزهای گذشته درباره رقم این اختلاس منتشر شده بود، به خراسان گفت: بررسی های اولیه نشان می دهد متهم در ۲ مورد اقدام به اختلاس ۹ و ۶ میلیارد تومانی کرده است. هرچند مبلغ ۹ میلیارد تومان در همان مراحل اولیه به حساب بنیاد برگشته است. اما این مورد نیز ازجمله اتهامات این مقام سابق بنیاد شهید است به طور قطع در پرونده وی مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت. وی هم چنین به خانواده های شهدا و ایثارگران اطمینان داد همه املاک متهم توقیف شده و حتی یک ریال هم از بیت المال هدر نرفته است. افشای اختلاس میلیاردی در بنیاد شهید توسط روزنامه خراسان، با واکنش های زیادی همراه بود و بسیاری از مسئولان ازجمله رئیس این بنیاد را به واکنش واداشت. در همین حال مدیرکل روابط عمومی بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز رقم اختلاس ۱۵ میلیاردی را رد یا تایید نکرد.
وی درباره رقم اصلی این فساد مالی به ایلنا گفت: ما مجوز اعلام رقم دقیق فساد مالی رخ داده در بنیاد شهید را نداریم و سازمان بازرسی تنها مرجعی است که می تواند رقم دقیق این فساد مالی را اعلام کند. وی درباره اظهارات زریبافان در خصوص رقم اختلاس، گفت: ایشان حتما از منابعی کسب خبر کرده اند اما آنچه مهم است این است که بخش عمده مبلغ به بنیاد بازگردانده شده است. وی ادامه داد: آنچه در بنیاد رخ داده است اختلاس نیست و در واقع یک تبانی با بیمه طرف حساب بوده است. البته این موضوع در دولت نهم اتفاق افتاد که با بررسی اعتراضات بیمه، این فساد مالی در دولت دهم آشکار شد.
ثبت نظر