Fa En پنجشنبه 19 تیر 1404 ساعت 11 و 5 دقیقه

آقای وزیر به جای اتهام زدن،زیر مجموعه خود را مدیریت کنید

آقای وزیر به جای اتهام زدن،زیر مجموعه خود را مدیریت کنید

شایسته است سازمان حمایت آمار کالاهایی را که پس از نوسانات ارزی افزایش قیمت داشته اند منتشر کند،در این صورت اگر استدلال وزیر درست باشد،بخش صنعت کشور توسط عده ای مدیریت می شود که با این علم بیگانه اند و در صورت اخیر جایگاه جناب غضنفری در این انتصابات چیست؟

>

چهارشنبه 2 اسفند 1391 ساعت 22:50

وزیر صنعت،معدن و تجارت در همایش 100 شرکت برتر در خصوص گرانی خودرو در اظهاراتی،عامل اصلی گرانی این کالا را مدیران 2 خودروساز کشور اعلام کرد که نتوانسته اند منابع ارزی و ریالی خود را مدیریت کنند.

آقای وزیر به جای اتهام زدن،زیر مجموعه خود را مدیریت کنید

بنا بر این گزارش مهدی غضنفری چنین اظهار کرده است:” متاسفانه دو خودروساز بزرگ کشور نتوانسته اند به درستی جریان منابع ریالی و ارزی خود را مدیریت کنند که باعث شد مردم مجبور شوند خودرو را بسیار گران بخرند.”

در خصوص اظهارات مشارالیه موارد ذیل قابل ذکر است:

۱-   شاید مشغله جناب اقای غضنفری اجازه ندهد اما عطف توجه وی به این نکته ضروری است که در مجموعه تحت امر وی سازمانی با نام ” سازمان حمایت از تولید کنندگان و مصرف کنندگان ” وجود دارد که هر چند فلسفه وجودی اش جمع اضداد است،اما نباید فراموش کرد که قیمت گذاری کالاها و خدمات توسط این سازمان صورت می گیرد،حال وی باید به مردم پاسخ دهد که این سازمان بر اساس چه مستنداتی اقدام به افزایش قیمت خودرو کرده است؟

اگر ناتوانی در مدیریت منابع باعث افزایش هزینه بنگاه های تولید خودرو در کشور شده است، این موضوع باید در صورت های مالی منعکس و بنگاه را زیانده نشان دهد،چرا سازمان حمایت که رییس ان را جناب غضنفری منصوب می کند،اجازه می دهد مصرف کنندگان تاوان آن را بپردازند؟

موضوع قابل بحث دیگر در این حوزه به نوعی فرافکنی جناب وزیر است،تنظیم بازار وظیفه چه مسوولانی است؟

۲-  بر اساس اظهارات گوناگون مسوولان صنعتی ،بخشی از مواد اولیه تولید خودرو های ملی وارداتی است و در خودروهایی نیز که تحت لیسانس تولید می شوند بخش قابل توجهی از قطعات وارداتی است،تنظیم بازار ارز هم که در ید قدرت خودروسازان نیست،وقتی ارز هزار تومانی تا ۴۰۰ درصد جهش قیمتی پیدا می کند، چه کسی می تواند وضع موجود را مدیریت نماید؟!مگر مجموعه تحت مدیریت شما که با افتخار تام و تمام بازار مبادلات ارزی را راه انداخت و معاون جنابعالی در مصاحبه های پی در پی قول داد که با این کار می تواند بازار ارز را مدیریت و آن را یک نرخی کند ،موفق به انجام این کار شد؟!

۳-  بر اساس خبرهای که خودروسازان می دهند،تا کنون تقریبا نه ارز مرجع گرفته اند و نه ارز مبادلاتی؟ معلوم نیست آنها چه چیزی را باید مدیریت کنند؟

۴-  جناب وزیر ،حتما به یاد دارید که مجموعه تحت امر جنابعالی در اقدامی که مدعی کار کارشناسی بود،صادرات ۵۲ قلم کالا را ممنوع کرد اما به دلیل مشکلاتی که برای صنعت کشور ایجاد کرد،در کمتر از ۲ هفته مجبور به بازنگری شدید! این کدام کار کارشناسی است که عمرش به ۲ هفته نمی رسد؟!در مورد خودرو نیز شاید چنین باشد.

۵-  عطف توجه وزیر محترم صنعت،معدن و تجارت به این نکته ضروری است که علی رغم افزایش قیمت خودروهای داخلی،اما نسبت قیمت آنها در برابر خودروهای وارداتی نه تنها تغییر نکرده که ضریب افزایشی به مراتب کمتر داشته و بازار را برای وارد کنندگان خودرو جذاب تر کرده است.

۶-  خوب است کارشناسان محترم وزارتخانه برای وزیر و مردم تبیین کنند که چرا بین قیمت خودرو در حاشیه بازار و قیمت کارخانه کماکان اختلاف معنادار وجود دارد؟

۷-  شایسته است سازمان حمایت آمار کالاهایی را که پس از نوسانات ارزی افزایش قیمت داشته اند منتشر کند،در این صورت اگر استدلال وزیر درست باشد،بخش صنعت کشور توسط عده ای مدیریت می شود که با این علم بیگانه اند و در صورت اخیر جایگاه جناب غضنفری در این انتصابات چیست؟

۸-  باید حداقل هوش و دانایی را برای مردم قایل و آنگاه پشت تریبون سخنرانی کرد،این گزاره عام است،مگر سازمان گسترش سهامدار شرکت هایی خودرویی نیست؟ مگر این سازمان جزو زیر مجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت نمی باشد؟ چرا به نسبت تسلطی که بر خودرو سازان دارد در حوزه مدیریتی ورود نمی کند تا بازار سامان یابد؟!

۹-  سخن پایانی این نوشتار،توصیه به وزیر محترم است تا در عزل و نصب ها جانب امانت را نگهدارد و کار را به کاردان بسپارد،جناب آقای غضنفری اگر مردم عادی از سوابق اجرای معاونت برنامه ریزی وزارتخانه و سازمان گسترش و نسبت بین این دو بزرگوار آگاه نیستند،بر رسانه ها این امر پوشیده نیست،کار را به کاردان بسپارید انگاه همه صنعت و تجارت به راه می شود و به دنبال انهم بازار خودرو نیز.

 

تعداد بازدید : 824

ثبت نظر

ارسال