Fa En سه شنبه 17 تیر 1404 ساعت 13 و 1 دقیقه

آخرین اخبار از زمین‌لرزه شمال غرب کشور

آخرین اخبار از زمین‌لرزه شمال غرب کشور

آخرین خبرها از زلزله 6.2 ریشتری آذربایجان شرقی حاکی از افزایش آمار مصدومان به 5000 تن است.

>

چهارشنبه 25 مرداد 1391 ساعت 1:0

در زلزله‌هایی که روز گذشته در سه‌ شهر ورزقان، هریس و اهر رخ داد و در سطح پنج استان آذربایجان غربی و شرقی، اردبیل، زنجان و گیلان حس شد، شمار قربانیان از مرز 250 تن که عمده آنان در مناطق روستایی دارای بافت فرسوده ساکن بوده‌اند، گذشت.
دو روز عزای عمومی در آذربایجان شرقی
آیت الله مجتهد شبستری و احمد علیرضابیگی نماینده ولی فقیه در استان و استاندار آذربایجان شرقی نیز با صدور پیام مشترکی، ضمن تسلیت جان باختن تعدادی از هموطنانمان در حادثه زلزله در شهرستان‌های اهر، ورزقان و هریس، فردا و پس فردا را در استان عزای عمومی اعلام کردند.

دفن برخی اجساد بدون طی روال قانونی

در حالی که احتمال افزایش شمار قربانیان پیش‌بینی می‌شود، دکتر بهرام صمدی‌راد مدیرکل پزشکی قانونی استان آذربایجان‌شرقی با اشاره به «اعمال برخی روش‌های غیر مجاز» در دفن و خاکسپاری متوفیات زلزله اظهار داشت: متأسفانه دیده می‌شود در برخی از روستاها، اجساد بدون طی روال قانونی و صدور مجوز پزشکی‌قانونی دفن می‌شوند که این رویه قطعا در پیگیری‌های قانونی خانواده‌ها ایجاد مشکل خواهد کرد و صدور جواز دفن توسط هر مرجعی به جز پزشکی‌قانونی مجاز نیست.

افزایش شمار مصدومان زلزله به 5000 تن

دکتر غلامرضا معصومی، رییس اورژانس گفت: براساس آخرین گزارش‌های دریافتی یک‌هزار و 180 مصدوم برای انجام معاینات درمانی بیشتر به بیمارستان‌ها منتقل شدند.
وی در تشریح آخرین اقدامات انجام شده از سوی تکنیسین‌های اورژانس برای درمان مصدومان زلزله عصر روز گذشته به ایسنا گفت: آمبولانس و تکنیسین‌های اورژانس‌های اردبیل، ارومیه و تبریز به مقرهای خود برگردانده شدند و تقریبا بحث انتقال مصدومان و رسیدگی به آنان به اتمام رسیده است.
وی با بیان اینکه براساس آخرین گزارش‌های دریافتی یک‌هزار و 180 مصدوم برای انجام معاینات درمانی بیشتر به بیمارستان‌ها منتقل شدند، گفت: چهار هزار و 500 تن نیز به صورت سرپایی و در محل توسط تکنیسین‌های اورژانس درمان شدند که برخی از این افراد درمان‌های جزیی داشته‌اند.

رییس اورژانس کشور با بیان اینکه با مکاتبات صورت گرفته با مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت، هماهنگ شده است که تیم‌های بهداشت روان به مناطق زلزله‌زده اعزام شوند، گفت: یکی از عوارض زلزله تاثیرات روانی است که بر بازماندگان بر جای می‌گذارد.
وی با اشاره به عملکرد خوب تیم‌های بهداشت و روان در زلزله‌های پیش‌تر گفت: حضور این تیم‌ها پس از پایان یافتن مرحله جست‌وجو و انتقال در منطقه موثر است.

احمدرضا شجیعی، قائم مقام سازمان جمعیت هلال احمر کشور نیز با بیان اینکه آواربرداری در اکثر مناطق زلزله‌زده به اتمام رسیده است، گفت: یک‌هزار و 10 روستا در این منطقه درگیر زلزله بودند که از این میان 130 روستا بین 70 تا 100 درصد و 20 روستا نیز به طور 100 درصد تخریب شد.
وی با بیان اینکه شمار مجروحان این حادثه به 2600 تن رسید، گفت: 97 دستگاه آمبولانس، 53 دستگاه خودروی عملیاتی، شش فروند بالگرد، 20 دستگاه زنده‌یاب و 15 تیم آنست به مناطق زلزله‌زده اعزام شد.
به گفته قائم مقام سازمان جمعیت هلال احمر، 1100 نیرو از سوی سازمان هلال‌احمر کشور به مناطق زلزله‌زده اعزام شده‌اند.
شجیعی با بیان اینکه 5600 چادر، 44 هزار بسته‌غذایی و 16 هزار پتو میان زلزله‌زدگان توزیع شده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر نیازی به دریافت کمک‌های غیرنقدی نداریم، اما شهروندانی که قصد کمک نقدی به زلزله‌زدگان را دارند، می‌توانند مبالغ خود را به شماره حساب 99999 بانک ملت واریز کنند.
قائم مقام سازمان جمعیت هلال احمر با بیان اینکه از عصر گذشته تاکنون 60 پس‌لرزه که 20 مورد آن بیشتر از چهار ریشتر قدرت داشته، منطقه را لرزانده است، تصریح کرد: شهروندان حتی‌الامکان از تردد غیر ضروری در مسیر جاده‌های منتهی به مناطق زلزله‌زده خودداری کنند و راه را برای عبور وسایل نقلیه امدادی باز بگذارند.
شجیعی چادر، پتو، بسته‌های بهداشتی، موکت، اقلام‌غذایی و ... را از مهمترین نیازهای مردم زلزله زده دانست که هم‌اکنون از سوی جمعیت هلال‌احمر کشور تامین شده و کمبودی از جانب آن احساس نمی‌شود.
به گفته وی، آب بهداشتی نیز هم‌اکنون در اختیار بیشتر مردم مناطق زلزله‌زده قرار گرفته است.
قائم مقام سازمان جمعیت هلال احمر در خصوص تعداد مجروحان این حادثه با بیان اینکه تعداد زیادی آمبولانس و نیروی پزشکی از سوی وزارت بهداشت و جمعیت هلال‌احمر به منطقه اعزام شد، اظهار کرد: هم‌اکنون هیچ مجروح تخلیه نشده‌ای در سطح مناطق زلزله‌زده وجود ندارد.

مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت نیز که هم اکنون در مناطق زلزله زده استان آذربایجان شرقی به سر می‌برد، در بازدید از بیمارستان شهرستان اهر، تاکید کرد: در حال حاضر هیچ مشکلی از بابت خدمات‌رسانی در حوزه پزشکی به مجروحین بستری شده در بیمارستان‌ها وجود ندارد و مشکل اصلی در منطقه، ساماندهی اموات است.
وی اظهار داشت: بیمارستان‌ها رسیدگی‌های خیلی خوبی داشته اند و تیم‌های جراحی، ارتوپدی، بیهوشی از ساعات اولیه وقوع زلزله به سرعت دست به کار شدند و اقدامات لازم را طی دیروز و امروز انجام دادند.
وی با بیان اینکه انتقال مجروحان و مصدومین بسیار خوب و باسرعت صورت گرفته و هیچ مشکلی از این بابت نداشته‌ایم خاطرنشان کرد: 49 آمبولانس از تبریز و ارومیه و دو اتوبوس اورژانس و 343 تکنسین اورژانس به محله‌های آسیب دیده اعزام شده بودند و تعدادی نیز از استان‌های مجاور برای کمک آمده بودند.
تولد نوزادی در بیمارستان صحرایی مناطق زلزله زده
عملیات امدادرسانی در مناطق زلزله‌زده و خارج‌سازی افراد از زیر آوارها در حالی ادامه دارد که ساعتی پیش از تولد نوزادی در بیمارستان صحرایی خبر می‌رسد که براساس گزارش خبرنگار ایسنا در آذربایجان شرقی، حال این مادر و کودک خوب است.
همچنین در حال حاضر علاوه بر نیروهای امدادی، اورژانس‌های اجتماعی و اکیپ‌های امدادرسانی در مناطق زلزله‌زده مستقر هستند و برای تسلی خاطر بازماندگان به ارائه مشاوره می‌پردازند.
در عین حال منادی نماینده مردم تبریز با اشاره به آزردگی خاطر مردم و نمایندگان آنها از نحوه انعکاس اخبار مربوط به زلزله در صدا و سیما، گفت: این موضوع احساسات عمومی را جریحه‌دار کرده است.
برخی تشکل‌های دانشجویی نیز با صدور بیانیه ای ضمن عرض تسلیت، برای همکاری در امدادرسانی به زلزله‌زدگان اعلام آمادگی کرده‌اند.

 

 

 

تعداد بازدید : 1294

ثبت نظر

ارسال