Fa En یکشنبه 28 اردیبهشت 1404 ساعت 1 و 50 دقیقه

خاموشی اجباری در صنایع!

وزیر نیرو تایید کرد؛ وزیر کشور تکذیب!

وزير نيرو تاييد كرد؛ وزير كشور تكذيب!

باشگاه آلومینیوم: پس از واکنش صریح وزیر صمت به تصمیم قطع کامل برق کارخانه‌های سیمان، فولاد و آلومینیوم طی ۱۵ روز آینده، صنایع فولادی خواستار ورود فوری رییس‌جمهور به موضوع توقف قطعی برق صنایع شدند.

12 ساعت و 34 دقیقه

به گزارش باشگاه آلومینیوم،‌ به گفته آنها، تفاهمنامه‌ای که میان وزارتخانه‌های صمت و نیرو برای جلوگیری از خسارات سال‌های گذشته امضا شده بود، حالا تنها دو هفته پس از امضا، نادیده گرفته شده و زنگ‌خطر جدیدی را برای تولید کشور به صدا درآورده است. هرچند وزیر صمت و نیرو، خبر قطعی کامل برق در صنایع را تایید کردند، اما وزیر کشور روز گذشته در اظهاراتی دستور توقف برق صنایع فولاد از سوی وزارت کشور را تکذیب و گفته: «گاهی برخی اخبار صحت ندارد اما به میزان زیادی منتشر می‌شود و همه قضاوت‌ها براساس این اخبار صورت می‌گیرد، مگر می‌شود صنایع کشور ۱۵ روز تعطیل شوند؟ چنین چیزی وجود ندارد بلکه برنامه داریم که مدیریت مصرف انرژی در تمامی بخش‌ها صورت بگیرد.» به رغم این تکذیب و وعده‌های داده شده درباره کاهش محدودیت‌های برق صنایع، پیامک‌های ارسالی به مدیران کارخانه‌های فولادی و سیمانی نشان می‌دهد تصمیمی کاملا معکوس در حال اجراست.

دستور توقف تولید فولاد در کشور

از نیمه فروردین سال جاری محدودیت‌هایی در تأمین برق صنایع از جمله سیمان و فولاد اعمال شده و صنایع مجبور به کاهش حداقل ۳۰ درصدی برق مصرفی خود در اولین روزهای سال جدید شدند؛ حالا هم طی روزهای گذشته خبری مبنی قطع برق کامل صنایع بزرگ کشور، ازجمله کارخانه‌های سیمان، فولاد و آلومینیوم در ۱۵ روز آینده منتشر شد. درتاریخ ۲۴ اردیبهشت، ادارات برق منطقه‌ای به مدیران شرکت‌های فولادی و سیمانی کشور اطلاع داده‌اند که به مدت ۱۵ روز، مجاز به مصرف تنها ۱۰ درصد از دیماند معمول خود هستند. این تصمیم عملا به معنای توقف کامل تولید در بخش‌هایی مانند احیای مستقیم و فولادسازی است و کارخانه‌ها تنها قادر به تأمین روشنایی حداقلی خواهند بود. متن پیامک ارسالی به مدیران صنایع فولادی نیز حاکی از تعطیلی اجباری تولید است: «مدیریت محترم مشترک صنعتی؛ با سلام، بنا بر مصوبه کارگروه مدیریت بهینه مصرف انرژی و ابلاغیه وزارت کشور که ساعتی پیش صادر شده است، همه صنایع موظفند از ساعت ۸ صبح فردا به مدت ۱۵ روز فعالیت تولیدی خود را متوقف کرده و مصرف برق خود را به ۱۰ درصد مقدار عادی کاهش بدهند. بدیهی است، در صورت عدم رعایت این سهمیه، مسوولیت تبعات آن بر عهده واحد صنعتی خواهد بود.» علی اکبر الوندیان، دبیر انجمن صنعت سیمان کشور هم پیش‌تر در گفت‌وگو با ایرنا این خبر قطعی برق را تایید و گفته بود: به تمامی مدیران عامل کارخانه‌های سیمان پیامک ارسال شد که از صبح روز ۲۴ اردیبهشت، برق کارخانه‌های سیمان از ساعت ۸ صبح تا ۱۱ شب به مدت ۱۵ روز به‌طور کامل قطع خواهد بود. وی تاکید کرد که این امر به تولید سیمان و نیروی کار لطمه خواهد زد.

واکنش تند وزیر صمت به قطعی برق

قطعی برق، واکنش تند وزیر صمت را در پی داشت. «سیدمحمد اتابک» با اشاره به خبرهای رسیده از صنایع بزرگ کشور از جمله کارخانه‌های سیمان، فولاد و آلومینیوم مبنی بر قطع برق کامل آنها در ۱۵ روز آینده گفت: این تصمیم که بدون حضور نماینده این وزارتخانه اتخاذ شده در تضاد کامل با تفاهمنامه اخیرم است و جای تأسف دارد که بار دیگر بخش صنعت کشور به عنوان اولویت نخست اعمال محدودیت‌های کمبود برق، تعیین شده‌ است. او با بیان اینکه هزینه‌های قطع برق بخش صنعت و معدن کشور که نقش مهمی در تولید ناخالص داخلی (GDP) کشور دارند، بسیار سنگین است، افزود: در حالی که رهبر معظم انقلاب بر امر تولید تاکید ویژه دارند، قطع برق صنایع عمده به عنوان اولویت اول محدودیت در سالی که مقرر شده که سرمایه‌گذاری برای تولید تشویق شود، بر هم زننده امنیت سرمایه‌گذاری در تولید است. وی با تاکید بر اینکه این وزارتخانه برای جلوگیری از تکرار خسارت‌های سنگینی که سال گذشته بر صنایع کلان وارد شد، تلاش کرد با ایجاد تفاهم در دولت، بخش صنعت و معدن کشور را از اولویت نخست قطع برق خارج کند، تصریح کرد: انعقاد تفاهم‌نامه جامع با وزارت نیرو و برنامه‌ریزی دقیق و جزیی برای چگونگی قطع برق صنایع به صورت تفکیکی در این راستا صورت گرفت، که متاسفانه در کمتر از دو هفته این تفاهمنامه از سوی وزارت نیرو نقض شده است.

اعتراض  صنعت فولاد به توقف قطعی برق صنایع

پس از واکنش تند وزیر صمت، سیدرسول خلیفه سلطانی، دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران هم در واکنش به تصمیم وزارت کشور مبنی بر اعمال محدودیت ۹۰ درصدی برق بر صنایع فولاد و سیمان، این اقدام را غیرکارشناسی و آسیب‌زا توصیف کرد و خواستار ورود مستقیم رییس‌جمهور یا معاون اول برای توقف این تصمیم شد. وی ضمن اشاره به پیامدهای گسترده این تصمیم، تصریح کرد: محدودیت شدید برق نه‌تنها اشتغال هزاران کارگر را تهدید می‌کند، بلکه تعهدات تولیدکنندگان در بازار داخلی و صادراتی را با اختلال جدی روبه‌رو خواهد کرد. دبیر انجمن فولاد همچنین از پیگیری‌های صورت‌گرفته از سوی این انجمن و وزیر صمت برای لغو این مصوبه خبر داد و افزود: وزیر صمت نیز به‌شدت به این تصمیم معترض است و به رییس‌جمهور اعلام کرده‌اند که این مصوبه بدون حضور نمایندگان وزارت صمت اتخاذ شده و با تفاهمنامه اخیر میان دو وزارتخانه در تضاد کامل است. خلیفه سلطانی با یادآوری خسارات انباشته‌ صنعت فولاد در سال‌های اخیر تصریح کرد: طی چهار سال گذشته، بیش از ۱۴ میلیارد دلار ارزش تولید به دلیل محدودیت‌های برق و گاز از دست رفته است. اینکه مجدداصنعت به عنوان اولین قربانی کمبود انرژی معرفی می‌شود، با وعده‌های قبلی رییس‌جمهور مبنی بر تغییر این رویکرد، در تضاد کامل است. این مقام صنعتی و فعال صنعت فولاد تاکید کرد: انتظار داریم رییس‌جمهور یا معاون اول ایشان با ورود فوری به این موضوع، مانع اجرایی شدن این تصمیم شوند و همچنین مشخص کنند چرا تفاهم‌نامه‌ای که برای خارج‌کردن صنایع از اولویت قطعی برق امضا شده بود، چنین سریع نقض شده است.

وزیر نیرو تایید کرد؛ وزیر کشور تکذیب!

عباس علی‌آبادی وزیر نیرو هم در جریان سفر استانی رییس‌جمهور و اعضای دولت به کرمانشاه پس از راه‌اندازی طرح‌های آب و برق غرب استان در رابطه با انتشار خبر قطعی برق ۱۵ روزه صنایع در برخی رسانه‌ها اظهار کرد: قطع برق هریک از بخش‌های مختلف کشور با تصمیم جمعی است و دستگاه‌های مربوطه مانند وزارت کشور، صمت، نفت، نیرو و استانداران درباره آن نظر می‌دهند. او در عین حال گفت که هرگونه تصمیم‌گیری در رابطه با قطعی برق به همان کمیته مربوطه ارجاع داده می‌شود از این رو در این رابطه اظهارنظر فردی نمی‌کنم و اجازه بدهید دستور رییس‌جمهور را اجرا کنم. اما اسکندر مومنی وزیر کشور روز جمعه در نشست شورای اداری استان کرمان با اشاره به قطعی کامل برق در صنایع گفت: موضوع مدیریت مصرف انرژی باید در میان همه بخش‌ها توزیع شود، گاهی برخی اخبار صحت ندارد اما به میزان زیادی منتشر می‌شود و همه قضاوت‌ها براساس این اخبار صورت می‌گیرد، مگر می‌شود صنایع کشور ۱۵ روز تعطیل شوند؟ چنین چیزی وجود ندارد بلکه برنامه داریم که مدیریت مصرف انرژی در تمامی بخش‌ها صورت بگیرد. او همچنین گفت: براساس طبقه‌بندی وزارت نیرو، ما بخش‌های خدمات، صنایع بزرگ، متوسط، کوچک، تجاری، دولتی و خانگی داریم، بنابراین سیاستگذاری کارگروه انرژی کشور بر مدیریت مصرف در تمامی این بخش‌ها است. البته روز گذشته در خبری به نقل از وزیر صمت اعلام شدکه با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده و هماهنگی با وزارت نیرو و وزارت کشور، محدودیت‌های قطعی برق واحد‌های صنعتی کاهش خواهد یافت همچنین سیدمحمد اتابک اعلام کرد: میزان کسر برق از تولیدکنندگان نباید بیشتر از ۲۵۰۰ مگاوات باشد.

منبع:‌ تعادل

تعداد بازدید : 68

ثبت نظر

ارسال