مدیرعامل شرکت نابکو:
باشگاه آلومینیوم: مدیرعامل شرکت نابکو گفت: تولیدکنندگان فلزات آهنی و غیرآهنی در کشور از پتانسیلها و تواناییهای قابل توجهی برخوردارند؛ از این رو اگر یک همت جمعی میان فعالان بخش دولتی و خصوصی حاصل شود و دولت نیز حمایتهای لازم از آنها را به عمل آورده و اقدامات لازم جهت رفع و یا کاهش تحریمها را انجام دهد، بیشک در دنیا حرفهای بسیاری برای گفتن خواهند داشت.
به گزارش باشگاه آلومینیوم، امین صفایی در گفتوگو با فلزاتآنلاین در خصوص وضعیت تولید و بازار شمش آلومینیومی کشور در سال ۱۴۰۳، اظهار داشت: در سالی که گذشت، شرایط تولید و بازار شمش آلومینیومی همانند سالهای پیش از آن با فرازونشیبها و محدودیتهایی همراه بود که از جمله آنها میتوان به قطعیهای مکرر برق اشاره کرد؛ به نحوی که ما متاسفانه با قطعی چندساعته و یک تا دو روزه برق در روزهای مختلف سال و حتی قطعی بیش از دو روزه برق در زمانهای پیک مصرف این حامل انرژی مواجه بودیم. در چنین شرایطی و برخلاف میل باطنی، ناچار به خرید ژنراتور برای تامین بخشی از برق مورد نیاز خود شدیم که همین مسئله نیز برای ما چالشبرانگیز بود؛ چراکه تامین سوخت (گازوئیل) مورد نیاز این ژنراتورها، مشکلاتی را برای واحدهای تولیدی و صنعتی به همراه داشت.
ضرورت عرضه کارشناسانه شمش آلومینیوم در بورس
وی در ادامه عرضه ضعیف و بدون دقت شمشهای آلومینیوم با خلوص بالا در بورس کالای ایران را یکی دیگر از چالشهای موجود در این بخش در سال گذشته برشمرد و افزود: عرضه شمش آلومینیوم با خلوص بالا در تالار صنعتی بورس توسط چهار اسملتر آلومینیومی کشور که در حوزه بالادست این صنعت فعالیت میکنند، بسیار ناهماهنگ و بیدقت بود؛ به نحوی که گاهی عرضه ناکافی شمش آلومینیوم با خلوص بالا در بورس باعث میشد رقابت در این تالار صنعتی افزایش یافته و به دنبال آن قیمت تمام شده این محصول به شدت رشد پیدا کند. از طرفی، وضع سهمیه از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت جهت تامین شمش آلومینیوم با خلوص بالا از بورس و در ادامه کاهش سهمیه تعیین شده نیز باعث شد کارخانجات و واحدهای کوچکمقیاس توانایی رقابت خود را از دست بدهند و عدم تامین شمش آلومینیوم با خلوص بالای کافی، منجر به افت تولید و فروش در این مجموعهها شد. در چنین شرایطی، ما چارهای جز تامین این محصول از بازار آزاد نداشتیم که همین مسئله نیز به دلیل قیمت بالای شمش آلومینیوم در بازار مقرونبهصرفه نبود.
مدیرعامل شرکت نابکو با اشاره به نوسان نرخ ارز به عنوان یکی از مهمترین چالشهای تولید آلومینیوم در کشور، بیان کرد: از آنجایی که نرخ ارز به طور مستقیم و روزانه بر روی قیمت فلزات پایه، به ویژه آلومینیوم تاثیر میگذارد، بنابراین هرگونه نوسان در نرخ دلار میتواند فعالیت ما را تحت تاثیر قرار دهد؛ معضلی که متاسفانه مدتهاست فعالان بخش تولید و صنعت کشور با آن دست و پنجه نرم میکنند و امیدواریم با تدابیری که در این راستا توسط دولت محترم و مسئولان ذیربط اندیشیده خواهد شد، تاثیر آن به حداقل ممکن کاهش پیدا کند.
صفایی در ارتباط با راهکارهای پیشنهادی جهت رفع چالشهای مذکور، عنوان کرد: به عنوان عضو کوچکی از خانواده تولید و صنعت کشور معتقدیم که اگر اقدامات لازم جهت مقابله با نوسانات نرخ ارز توسط دستگاهها، وزارتخانههای مربوطه و حتی مردم صورت پذیرد و تولیدکنندگان بتوانند ماده اولیه مورد نیاز خود را بدون حضور واسطهها از بورس تامین کنند تا ناچار به خرید آن با قیمت بالاتر از بازار آزاد نشوند، میتوان به برطرف شدن بخش عمدهای از مشکلات بخش تولید و صنعت در آینده امیدوار بود.
به مرگ تدریجی دچار خواهیم شد، اگر …
وی با تاکید بر ضرورت عرضه کارشناسانه و کافی شمش آلومینیوم با خلوص بالا در بورس توسط اسملترهای آلومینیومی کشور به میزان ۱۰ هزار تن در هر هفته و همچنین مقابله با صادرات بیرویه آن به کشورهای همسایه همچون ترکیه که با هدف کسب سود بیشتر در حال انجام است، مطرح کرد: در حال حاضر شاهد آن هستیم که مصرف فلزات پایه، به ویژه آلومینیوم و مس در بخشها و صنایع مختلف جهان مانند تولید خودروهای برقی روند صعودی به خود گرفته است. با توجه به اینکه تولیدکنندگان داخلی این فلزات از پتانسیل و توانایی قابل توجهی برخوردارند، بنابراین اگر یک همت جمعی میان تولیدکنندگان بخش دولتی و خصوصی حاصل شود و دولت نیز حمایتهای لازم از آنها را به عمل آورده و اقدامات لازم جهت رفع و یا کاهش تحریمها انجام دهد، بیشک در دنیا حرفهای بسیاری برای گفتن خواهیم داشت؛ در غیر این صورت اگر نتوانیم به بازارهای روز جهان و تکنولوژیهای جدید دسترسی پیدا کنیم، به مرگ تدرجی در صنعت دچار خواهیم شد. این در حالی است که همسایگان ایران مانند ترکیه،کشورهای حاشیه خلیج فارس و… سرمایهگذاریهای قابل توجهی را در حوزه فلزات آهنی و غیرآهنی و توسعه این بخش طی سالیان اخیر انجام دادهاند و اگر ما از سرمایهها و پتاسیلهای موجود در کشور به درستی استفاده نکنیم، ضمن ایجاد یک فرصتسوزی بزرگ نخواهیم توانست به اهداف و چشماندازهای تعیین شده در این حوزه دست پیدا کنیم.
مدیرعامل شرکت نابکو در پایان ضمن ابراز امیدواری نسبت به حذف واسطهگری در بازار از طریق سرمایهگذاری به روشهای روز و جدید در دنیا و استفاده از تجارب کشورهای توسعهیافته در این زمینه، این مهم را عاملی برای افق روشن تولید در کشور برشمرد.
برچسب ها
ثبت نظر