Fa En پنجشنبه 6 اردیبهشت 1403 ساعت 2 و 5 دقیقه

افزایش واردات آلومینیوم به چین و ایجاد نگرانی در بازار

افزايش واردات آلومينيوم به چين و ايجاد نگراني در بازار

باشگاه آلومینیوم: واردات آلومینیوم کارنشده به بازار چین مجدداً در ماه آگوست با افزایش روبرو شد.

چهارشنبه 23 مهر 1399 ساعت 13:59

به گزارش باشگاه آلومینیوم، در ماه آگوست سال جاری چین مجموعاً 393 هزار تن آلومینیوم اولیه و آلیاژ کارنشده وارد کرد. این رقم از واردات 394 هزار تن در ماه آوریل 2009 تنها اندکی کمتر است. (توضیح آنکه ماه آوریل 2009 رکورد واردات آلومینیوم به چین بوده است).

براساس این گزارش، این دومین ماه پس از جولای است که بزرگترین تولیدکننده آلومینیوم در جهان، واردکننده "خالص" (net) بوده است.

به‌گفته تحلیلگران صنعت آلومینیوم، تنها عامل افزایش واردات آلومینیوم به چین، بحران اقتصادی جهان است که حاصل شیوع بیماری کروناست. از سوی دیگر انبارسازی آلومینیوم توسط چین، نگرانی‌های جهانی را به‌همراه داشته است چراکه بسیاری معتقدند ممکن است چین در بلندمدت نبض بازار را دردست گرفته و کاملاً بازار آلومینیوم را تصرف نماید.

درحال‌حاضر شرایط اقتصادی چین، سریعتر و بیشتر از سایر نقاط جهان درحال رشد است. واحدهای ذوب چین تولید خود را افزایش داده‌اند و این درحالی است که در اقصی نقاط جهان تولید رو به کاهش بوده است.

متال‌بولتن معتقد است که شرایط کنونی بازار جهانی آلومینیوم، شرایط "پلاریزاسیون" است. به‌طوری‌که تمام جهان در یک طرف و چین در طرف دیگر قرار دارد.

آلومینیوم اولیه:

در ماه آگوست واردات آلومینیوم اولیه چین 248 هزار تن بوده است، این درحالی است که در ماه جولای شاهد 185 هزار تن واردات آلومینیوم اولیه به چین بوده‌ایم.

بیشترین واردات آلومینیوم اولیه چین در ماه آوریل 2009 بوده است که نهایتاً منجر به واردات 1.45 میلیون تن آلومینیوم اولیه در سال 2009 گردید. انستیتوی آلومینیوم چین اعلام نموده که میزان واردات آلومینیوم اولیه چین تا ابتدای ماه سپتامبر 595 هزار تن بوده است.

تنها تفاوت موجود میان واردات در سال 2009 و 2020، میزان واردات آلومینیوم کارنشده است. ازطرفی چین درحال واردات بی‌رویه ضایعات آلومینیوم است. آلیاژ آلومینیوم در بیشتر موارد حاصل فرآوری ضایعات آلومینیومی است لذا چین به صنعت آلیاژی خود نیز فکر کرده و درحال واردات ضایعات در حجم بالاست.

طی چند ماه گذشته حجم بالایی ضایعات آلومینیوم از ایالات‌متحده و اروپا به کشورهای آسیایی جهت بازذوب منتقل شده است. در این میان مالزی توانسته به‌عنوان واسطه عمل کند و منفعت بالایی را کسب نماید به‌طوری‌که در دوره‌ی زمانی ژوئن–آگوست، 28 درصد از آلیاژ آلومینیوم واردشده به چین از سمت مالزی بوده است.

از طرفی اختلاف قیمت میان بورس فلزات لندن و بورس فلزات شانگهای موجب تشویق تجار به واردات این فلز شده است. قیمت آلومینیوم در بورس فلزات لندن در اوایل ماه اکتبر با 2 درصد کاهش نسبت به سال گذشته به 1770 دلار/تن رسید، این درحالی است که قیمت آلومینیوم در بورس فلزات شانگهای 11 درصد رشد داشته است.

براساس پیش‌بینی CRU، مازاد موجودی آلومینیوم چین در پایان سال جاری 900 هزار تن و در سایر نقاط جهان 2.9 میلیون تن خواهد بود.

همچنین براساس اطلاعات منتشرشده توسط CRU، میزان تولید آلومینیوم چین در ماه آگوست نسبت به جولای تغییری نداشته اما تولید از ماه ژانویه تا پایان آگوست نسبت به همین دوره در سال گذشته، 2.7 درصد رشد داشته است.

سهم چین از بازار جهانی آلومینیوم تا ابتدای ماه سپتامبر به 58 درصد رسیده است، این درحالی است که رقم فوق در سال گذشته 56 درصد بوده است. با مقایسه اعداد و ارقام به‌راحتی مشاهده می‌شود که مجدداً تاریخ درحال تکرار است. در سال 2009 نیز سهم چین از بازار آلومینیوم بطور ناگهانی از 29 درصد به 39 درصد افزایش یافت.

می‌توان گفت اعمال 10 درصد تعرفه مالیات بر واردات آلومینیوم در ایالات‌متحده و 48 درصد تعرفه‌ مالیاتی برروی واردات اکسترود آلومینیومی به اتحادیه اروپا هم نتوانسته تأثیر چندانی بر روند تولید و توزیع آلومینیوم و محصولات وابسته آن به چین داشته باشد.

درحال‌حاضر صادرات محصولات نیمه‌نهایی از چین کاهش یافته و می‌توان گفت که در بازه‌ی زمانی ژانویه-آگوست، 16 درصد نسبت به دوره‌ی زمانی مشابه در سال 2019، کاهش سالانه داشته است.

پیش‌بینی می‌شود که عملکرد چین در سال 2020 تصاحب بیش از 60 درصد بازار جهانی آلومینیوم باشد.

تعداد بازدید : 725

ثبت نظر

ارسال