Fa En جمعه 31 فروردین 1403 ساعت 2 و 3 دقیقه

رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم ایران:

برگزاری نشست‌هایی با ایمیدرو و دیگران برای تعریف اقدامات عملی

تولید 1.5 میلیون تن آلومینیوم خام در چشم‌انداز 1404/ امید رسیدن به سند چشم‌انداز آلومینیوم در سال جهش تولید

برگزاری نشست‌هایی با ایمیدرو و دیگران برای تعریف اقدامات عملی

باشگاه آلومینیوم: رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم ایران گفت: برای برنامه‌ریزی و تعیین اهداف‌ باید توان دولتمردان و شرکت‌های پایین‌دستی را درنظر بگیریم و به ثمر رسیدن برنامه‌ها را پایش و پیگیرى کنیم. در سند چشم‌انداز 1404، تولید 1.5 میلیون تن آلومینیوم خام در کشور برنامه‌ریزی شده است که امید می‌رود در سال جهش تولید با همت بخش دولتى و خصوصى عقب ماندگى در رسیدن به این هدف جبران شود.

سه شنبه 2 اردیبهشت 1399 ساعت 12:55

به گزارش باشگاه آلومینیوم به نقل از اقتصاد آنلاین، هوشنگ گودرزی با اشاره به سابقه تشکل‌های معدنی (انجمن‌ها و سندیکاها) اظهار داشت: تشکل‌های صنفی مخصوصا تشکل‌های معدن، مجموعه‌ای از متخصصان آن صنعت هستند و همواره در تلاشند تا بهترین راهکارها را برای سامان دادن و بهبود فعالیت‌های خود با توجه به امکانات موجود کشور، توانمندی‌های صنعت، نیاز بازار به محصولات و امکان صادرات محصول به سیاست‌گذاران بخش دولتى ارائه دهند.

وی ادامه داد: در سندیکای صنایع آلومینیوم ایران همه افرادی که سال‌ها در این صنعت فعالیت می‌کنند، حضور دارند و همیشه سعی کردند تا تمام توان فکری خود را در قالب پیشنهادهاى عملى به سیاست‌گذاران ارائه دهند. اینکه چه میزان توانسته‌اند موفق باشند، بستگی به این دارد که سیاست‌گذاران چقدر به تشکل‌ها و حضور بخش خصوصی در تصمیم‌گیری‌ها اعتقاد و اعتماد دارند.

رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم ایران افزود: سندیکای آلومینیوم سعی کرده همکاری لازم را با وزارت صنعت، معدن و تجارت، سیاست‌گذاران ستاد تنظیم بازار، تولیدکنندگان بالادست و پایین‌دست داشته باشد و با ایجاد یک همدلی عمومی‌ اهداف عملى را تعریف و رسیدن به آن‌ها را کمک و پیگیرى کند.

گودرزی تصریح کرد: سندیکا همیشه تلاش داشته تا سیاست‌گذاران دولتى را متقاعد سازد که با تدوین اطلاعات پایه مدون برای صنعت آلومینیوم و با تهیه یک سند چشم‌انداز، پیشرفت متناسب با رشد آن در کشورهاى همسایه برای آینده این صنعت تدوین و با همکارى دست اندرکاران بالادستی و حمایت بخش خصوصی اجرائى کند. در همین راستا، نشست‌هایی نیز با ایمیدرو و سازمان‌های مختلف برگزار کرده‌ایم تا همفکری و همدلی لازم بوجود آمده است.

وی تاکید کرد: برای برنامه‌ریزی و تعیین اهداف‌ باید توان دولتمردان و شرکت‌های پایین‌دستی را در نظر بگیریم و به ثمر رسیدن برنامه‌ها را پایش و پیگیرى کنیم. در سند چشم‌انداز، تولید 1.5 میلیون تن آلومینیوم خام در کشور تا سال ١٤٠٤ برنامه‌ریزی شده است که امیدوارم در سال جهش تولید با همت دسته جمعى بخش دولتى و خصوصى عقب‌ماندگى در رسیدن به این هدف جبران شود.

گودرزی ضمن اشاره به عقب بودن نسبت به سایر کشورهای منطقه در تولید آلومینیوم، گفت: حق صنعت آلومینیوم ایران به عنوان اولین تولیدکننده آلومنیوم در خاورمیانه خیلی بیشتر است، با این حال اگر همکاری‌های لازم برای رسیدن به تولید 1.5 میلیون تن آلومینیوم صورت گیرد، قطعا موفقیت بزرگی حاصل می‌شود.

رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم ایران اذعان کرد: این بخشى از فعالیت‌هایی بوده که در سندیکا انجام شده است و برنامه آینده هم در همین راستا است. لذا صنایع مختلف باید همکاری لازم را با سندیکا داشته باشند مخصوصا در زمانی که درگیر ویروس کرونا هستیم که در یک ماه و نیم گذشته صنایع را تحت تاثیر قرار داده و پیش‌بینی از اینکه چه زمانی اوضاع به حالت عادی برمی‌گردد، وجود ندارد و باید راهکار مناسبی برای به حداقل رساندن صدمات ناشی از این بحران اندیشیده شود.

گودرزی در ادامه به مشکلات صنعت آلومینیوم که صنعت بزرگی در دنیا است، گفت: صنعت آلومینیوم در مقایسه با صنایع دیگر مخصوصا فولاد که تامین مواد اولیه‌شان در داخل است، رشد چشمگیری نداشته و دلیل اصلی وارداتی بودن ماده اولیه صنعت یعنی آلومینا است که بیش از دو سوم آن وارد می‌شود.

وی افزود: همچنین تحریم‌ها‌ و مشکلات در روابط سیاسی کشور با دنیا، تاثیرات شدیدی بر این صنعت گذاشته است که مشکلات بسیاری را در تهیه مواد اولیه و قیمت آن ایجاد می‌کند. ما باید بتوانیم مواد اولیه این صنعت را در داخل کشور تولید کنیم که بر روی آن بسیار فکر شده و حتی معادنی در کشور گینه خریداری شده اما هنوز به یک برنامه عملیاتی اجرایی نرسیده‌ایم.

رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم ایران تصریح کرد: قرار شده آلومینای جاجرم نیاز مواد اولیه صنعت آلومینیوم را تامین کند. این واحد کمک بسیاری کرده و در سال 240 تا 260 هزارتن آلومینا تولید می‌کند که برای مصارف داخلی است که برای تولید حدود 130 هزارتن آلومینیوم استفاده می‌شود.

گودرزی تاکید کرد: بوکسیت آلومینای جاجرم جوابگوی توسعه این صنعت نیست. بنابراین باید به فکر منابع دیگر بود که این منابع عموما از خارج کشور تامین می‌‎شوند و در حال حاضر، منابع سنگ بوکسیت زیادی در کشور نداریم و بهترین کشورهای دنیا که منبع آن هستند آفریقا و گینه است.

وی بیان کرد: نظارت و سیاست‌گذاری‌ها برای حمایت از صنایع پایین‌دستی به نحوی باید باشد که علی‌رغم تحریم‌ها و مشکلات برای تهیه مواد اولیه، قطعات و تکنولوژی، بتوانند پیشرفت داشته و توسعه پیدا کنند. برای پیشرفت صنعت آلومینیوم، باید واردات محصول را به کشور محدود و حتى متوقف کنند و به تولیدکنندگان پایین‌دستی فرصت داده شود تا خود را برای بهبود کیفیت و نوآوری در صنعت و ارتقای سطح دانش خود هماهنگ کنند.

 

 

تعداد بازدید : 704

ثبت نظر

ارسال