Fa En جمعه 10 فروردین 1403 ساعت 3 و 46 دقیقه

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس اعلام کرد: بهره برداری از فاز نخست آلومینیوم لامرد در نیمه دوم سال ۱۳۹۸/ تکمیل چرخه زنجیره تامین صنایع پایین دستی با بهره برداری از مجتمع آلومینیوم جنوب

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس اعلام کرد: بهره برداری از فاز نخست آلومینیوم لامرد در نیمه دوم سال ۱۳۹۸/ تکمیل چرخه زنجیره تامین صنایع پایین دستی با بهره برداری از مجتمع آلومینیوم جنوب

باشگاه آلومینیوم: رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس گفت: مجتمع آلومینیوم لامرد مدرن ترین در خاورمیانه بزرگترین و چهارمین کارخانه تولید شمش آلومینیوم در کشور با پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصدی در فاز اول در منطقه ویژه صنایع انرژی بر در حال احداث است که در نیمه دوم سال ۱۳۹۸ به بهره برداری می رسد .

یکشنبه 23 تیر 1398 ساعت 22:37

به گزارش باشگاه آلومینیوم  به نقل از معدن 24، حمیدرضا ایزدی در حاشیه بازدید معاون اول رییس جمهور از طرح های عظیم صنعتی و تولیدی در شهرستان های مهر ولامرد بیان کرد: اجرای این طرح باعث تکمیل زنجیره تامین و چرخه فعالیت های صنعتی، همچنین پیشرفت منطقه ای و نواحی پیرامونی ، افزایش اشتغال مولد و توسعه اقتصاد ملی است.

وی افزود: این مجتمع در منطقه ویژه صنایع انرژی بر شهرستان لامرد با میزان سرمایه گذاری ۱۲۰ هزار میلیارد ریال و اشتغال یک هزار و ۲۰۰ نفر با مشارکت ۴۹ درصدی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران و ۵۱ درصدی شرکت سرمایه گذاری غدیر در مراحل پایانی احداث است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس با تاکید براینکه با بهره برداری کامل مجتمع آلومینیوم لامرد ، رتبه و جایگاه ایران در زمینه تولید این محصول در جهان ارتقا می یابد اضافه کرد: این کارخانه به عنوان یکی از عوامل توسعه فعالیتهای اقتصادی بسیاری از صنایع کشور محسوب می شود ،که در فاز نخست برای تولید سالیانه ٣٠٠ هزار تن شمش آلومینیوم طراحی شده است که با تکمیل نهایی به ظرفیت یک میلیون تن در سال می رسد.

ایزدی با اشاره به نقش منطقه ویژه صنایع انرژی بر لامرد در توسعه صنعت کشور اظهار داشت: مجتمع آلو مینیوم در زمینی به مساحت ۲۰۰ هکتار مستقر در منطقه ویژه صنایع انرژی بر شهرستان لامرد در فاز نخست بالغ بر ۹۰ هکتار زمینه ساز تکمیل چرخه فعالیت‌های صنعتی در صنایع پایین دستی و سایر بخش‌های صنعتی است که در این راستا امکان ایجاد ارزش افزوده و فراهم کردن زمینه لازم برای ایجاد فرصت‌های شغلی پایدار میسر می‌شود.

وی با اشاره به نقش اساسی صنایع مهمی از جمله فولاد، آلومینیوم و سیمان ، صنایع پایین دستی پتروشیمی درمنطقه ویژه صنایع انرژی بر لامرد در استراتژی توسعه صنعتی کشور گفت: در این سایت امکان تولید شمش آلومینیوم با ظرفیت سالیانه حدود یک میلیون تن، سیمان با ظرفیت ۱۰ میلیون تن، منیزیم با ظرفیت ۶۰ هزار تن، نیروگاه برق باتوان ۹۳۰ مگاواتی و محصولات پتروشیمی با ظرفیت سالانه پنج میلیون تن، در این منطقه فراهم است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس تصریح کرد: استقرار صنایع انرژی بر در این منطقه نیازمند احداث زیر ساخت‌های اساسی از جمله، آب مورد نیاز دوران ساخت و بهره برداری صنایع بوده است که این مهم با عملیات اجرایی طرح انتقال آب دریا (شرب و صنعتی) به شهرستان‌های مهر و لامرد یکی از مهمترین موانع زیر ساختی مرتفع می گردد و همچنین تامین خوراک واحدهای مذکور از طریق مبادی تامین و متولیان امر میسر می باشد.

ایزدی با اشاره به این که صنایع مادر ، زمینه ساز توسعه، تولید، اشتغال و بهره وری است ، اظهار داشت: پس از افتتاح مجتمع آلومینیوم جنوب (لامرد)، شرایط فعالیت صنایع پایین دستی نیر فراهم خواهد شد.

وی اضافه کرد: شرکت پالایشگاهی پترو پیمان دانا با محصولاتی نظیر بنزین، گازوئیل ، گاز مایع و حمل ونقل خودرویی از طرح های صنعتی در شهرستان مهر با سرمایه گذاری ۶۵ هزار میلیارد ریال، اشتغال ۲۰۰ نفر و پیشرفت فیزیکی ۶۳ درصد در دست احداث است،که این شرکت، امکان تولید بنزین معمولی بدون سرب با ظرفیت سالانه ۴۶۰ هزارتن و بنزین سوپر بدون سرب با ظرفیت سالانه ۲۰۰ هزار تن را برخوردار است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس ادامه داد: از دیگر طرح های صنعتی که در حال حاضر در جنوب فارس و در شهرستان مُهر با پیشرفت فیزیکی ۶۵ درصد در دست ساخت است، شرکت پالایش پارسیان سپهر شهرستان مهر است که در زمینه استحصال گاز های صنعتی(اتان زدایی) برای استحصال گاز طبیعی جهت مصارف خانگی اتان وسایر فرآورده های گازی جهت تولید صنایع پایین دستی از جمله اتیلن و پرو پیلن و…. فعال خواهد شد.

ایزدی افزود: این واحد تولیدی با سرمایه گذاری ۸۸ هزار میلیارد ریال، ظرفیت تولید سالیانه سه میلیون و ۳۰۰ هزار تن و اشتغالزایی برای ۲۰۰ نفر در حال احداث است.

وی گفت: شهرستان های لامرد و مُهر با توجه به این که در مجاورت بزرگترین مجتمع گازی کشور قرار گرفته اند، علاوه بر ظرفیت بالای تولید، مورد توجه دولت هستند و افزون بر توسعه فعالیت های اقتصادی،رفع بیکاری در منطقه، باعث اشتغال مستقیم و غیر مستقیم قابل توجهی در استان و کشور خواهند شد.

گفتنی است، موقعیت استراتژیکی شهرستان لامرد ومهر در مجاورت بنادر جنوبی و منابع عظیم گازی قرار دارند که پتانسیل خوبی جهت توسعه شهرستان های مدکور وبرخورداری از ظرفیت اجرای طرحهای پایین دستی را دارد که منطقه را به قطب صنعتی با ارزش افزوده فوق العاده ای تبدیل می کند.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با تاکید براینکه راه اندازی پروژه‌های بزرگ در لامرد نه‌تنها متعلق به جنوب کشور، بلکه متعلق به فارس و سراسر کشور است بیان داشت : امید است، با این همه ظرفیت وپتانسیل های موجود در این منطقه و با هم افزایی و هم دلی همت و سرمایه گذاران داخلی و جذب سرمایه گذران خارجی گامی اساسی در راه اعتلای صنعتی کشور واستان برداریم.

ایزدی افزود: در منطقه ویژه صنایع انرژی بر لامرد برای سرمایه‌گذاران تسهیلاتی را فراهم کرده‌اند که تامین آب و برق دوران ساخت، زیرساخت‌های حمل‌ونقل (جاده‌ای، هوایی و دریایی)، زیرساخت‌های ارتباطی(مخابرات و اینترنت) از آن جمله است.

وی با تاکید بر محورهای کلیدی و سایر برنامه های تولیدی و تجاری در جهش اقتصادی کشور و استان یاد آور شد: با توجه به ابلاغ رهبر معظم انقلاب بعنوان سال رونق تولید، جهت تحقق یافتن این مهم در چرخه فعالیتهای اقتصادی کشور و استان توجه به ۷ محور کلیدی از جمله توسعه تولید و ساخت داخل، توسعه صادرات غیر نفتی، توسعه معادن و محصولات معدنی، توسعه فناوری، توسعه مدیریت بازار، تامین مالی، توسعه سرمایه گذاری و بهبود فضای کسب و کار داخل ضرورت دارد.

ایزدی ادامه داد: لامرد دارای ۷۴ فقره پروانه بهره‌برداری صنعتی با میزان سرمایه‌گذاری بیش از ۲ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۱۲۰۰ نفر در بخشهای مختلف صنعتی است ، این شهرستان در بخش معدن دارای تعداد ۱۹ پروانه بهره‌برداری معدنی با میزان سرمایه‌گذاری بالغ بر ۱۰۴ میلیارد ریال با ظرفیت استخراج سالیانه بیش از ۳ میلیون تن و اشتغال ۲۱۴ نفر، تعداد ۱۲ فقره پروانه اکتشاف،تعداد ۱۰ فقره گواهینامه کشف با ذخیره قطعی ۱۵۰ میلیون تن با میزان سرمایه‌گذاری  ۹.۶ میلیارد ریال می‌باشد و معادن این شهرستان شامل آهک و آلوویوم، گچ، مارن، سنگ لاشه ودولومیت است.

وی گفت: شهرستان مهر دارای ۴۸ فقره پروانه بهره‌برداری صنعتی با میزان سرمایه‌گذاری بیش از ۲۳۴ میلیارد ریال و اشتغال ۳۹۸ نفر در بخش های مختلف صنعتی است و این شهرستان در بخش معدن دارای ۱۴ پروانه بهره‌برداری معدنی با میزان سرمایه‌گذاری بالغ بر ۴۹ میلیارد ریال با ظرفیت استخراج سالیانه بیش از ۱.۲ میلیون تن و اشتغال ۹۵ نفر فعال است.

گفتنی است، دکتر اسحاق جهانگیری روز سه شنبه 18 تیرماه 98،  از طرح های عظیم صنعتی و تولیدی در شهرستانهای مهر ولامرد به اتفاق استاندار فارس، رییس سازمان صمت فارس، نماینده مردم شهرستان های لامرد و مهر در مجلس شورای اسلامی و جمعی از سرمایه گذران و کارآفرینان و صنعتگران بازدید به عمل آورد.

شهرستان های لامرد و مُهر به ترتیب در فاصله ۳۶۵ و ۳۳۰ کیلومتری جنوب شیراز واقع شده اند.

 

تعداد بازدید : 1159

ثبت نظر

ارسال