Fa En چهارشنبه 5 اردیبهشت 1403 ساعت 7 و 12 دقیقه

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد:

استفاده از تمام ظرفیت‌‌های موجود برای تحقق «جهش تولید

تخصیص انواع مشوق‌های مالیاتی و صادراتی

استفاده از تمام ظرفیت‌‌های موجود برای تحقق «جهش تولید

باشگاه آلومینیوم: در سال‌های اخیر، توسعه مناطق ویژه یکی از اقداماتی بوده که دولت به آن اهتمام ویژه‌ای داشته و توان حداکثری را برای بهبود وضعیت این مناطق به کار برده است. یکی از این مناطق که تاثیر چشمگیری در توسعه صنعت آلومینیوم داشته، منطقه ویژه لامرد بوده که فرآیند اقدامات صورت گرفته در این منطقه به نحوی بوده که امکان سرمایه‌گذاری و مشارکت را برای تمام صنعتگران فراهم ساخته است. پیش‌بینی می‌شود با توجه به زیرساخت‌هایی که برای تولیدکنندگان در این منطقه فراهم شده، روند فعال‌سازی کارخانه‌ها در چند سال آتی شتاب بیشتری به خود بگیرد.

چهارشنبه 10 اردیبهشت 1399 ساعت 22:26

به گزارش باشگاه آلومینیوم ، به منظور آشنایی با روند فعالیت و اقدامات صورت گرفته در این منطقه، فلزات آنلاین گفت‌وگویی را با فریدون فدایی دولت، مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد انجام دده است که آن را می‌خوانیم:

طرح احداث منطقه ویژه اقتصادی لامرد در چه زمانی پایه‌ریزی شد و استقرار چه صنایعی در این منطقه برنامه‌ریزی شده است؟

بر اساس در تاریخ چهارم مهر 1389، ایجاد منطقه ویژه اقتصادی انرژی‌بر لامرد در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و در تاریخ 22 شهریور 1390 توسط هیئت دولت تایید و ابلاغ شد.

منطقه ویژه اقتصادی لامرد زیرمجموعه‌ سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) بوده و در جنوب استان فارس، در وسعتی بالغ بر 8 هزار و 500 هکتار و با اهدافی مانند انتقال دانش، افزایش توان صادراتی و تامین نیازهای داخلی از طریق توسعه صنایع مادر، اشتغال‌زایی و رفع محرومیت مناطق پیرامونی، جذب سرمایه‌های داخلی و خارجی و اجرای سیاست‌های توسعه‌ای منطقه‌ای در محل تلاقی سه استان دارای منابع سرشار نفت و گاز (فارس، بوشهر و هرمزگان) واقع شده است.

در چشم‌انداز نهایی طرح، مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب (سالکو) با ظرفیت تولید یک میلیون تن شمش آلومینیومی، احداث نیروگاه‌های خورشیدی ۱۰ مگاواتی و سیکل ترکیبی ۹۳۰ مگاواتی، کارخانه‌های تولید سنگ مصنوعی و آسفالت سایر صنایع مستقر در این منطقه هستند. با توجه به اینکه بزرگ‌ترین کارخانه تولید شمش آلومینیومی کشور در این منطقه قرار دارد، منطقه ویژه لامرد، قطب آلومینیومی کشور محسوب می‌شود.

در طرح جامع منطقه ویژه اقتصادی لامرد تولید شمش منیزیم، فولاد، آلومینیوم، نیروگاه‌های برق و صنایع پتروشیمی، نفت و گاز، سیمان و استقرار صنایع مادر پیش‌بینی شده است. متقاضیان زیادی نیز برای سرمایه‌گذاری در طرح‌های مختلف در زمینه برق و انرژی و همچنین حوزه صنایع پایین‌دستی آلومینیوم مانند تولید رینگ خودرو وجود دارند.

همچنین، برای حضور سرمایه‌گذاران کشور  قطر و مشارکت آن‌ها در پروژه‌های مناطق ویژه اقتصادی لامرد و پارسیان، توافقاتی با اتاق بازرگانی ایران و قطر انجام گرفته است. تلفیق مزیت‌های گوناگون در این خطه از کشور و این موقعیت خاص سبب شده است تا امکان طراحی و اجرای صنایع مختلف و کلیدی در منطقه ویژه اقتصادی لامرد فراهم شود که نقش تعیین‌کننده‌ای در صنعتی شدن جنوب استان فارس و خلق ارزش افزوده در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی دارد.

استفاده از تمام ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های موجود در جهت تحقق «جهش تولید»، الزامی بوده و بر پایه سیاست‌های ملی آمایش سرزمین و پدافند غیرعامل و دیگر قابلیت‌ها، استقرار صنایع مادر در طراحی و جانمایی این منطقه لحاظ شده است.

چه مزایایی را برای واحدهای صنعتی مستقر در این منطقه در نظر گرفته‌اید؟ آیا این مزایا تنها محدود به مزایای گمرکی می‌شود؟

با توجه به برنامه‌ها و تدابیر لازم برای تسهیل شرایط سرمایه‌گذاری در منطقه ویژه لامرد، تسهیل در ارائه خدمات، سرعت در عقد قرارداد و واگذاری زمین، پیگیری برای استقرار صنایع در کنار تمهید همه امکانات زیربنایی برای انجام فعالیت‌ها در زمره خدماتی است که سرمایه‌گذاران و متقاضیان ایجاد صنایع در منطقه ویژه اقتصادی لامرد از آن برخوردار هستند.

از سوی دیگر، مجاورت با فرودگاه بین‌المللی لامرد و نزدیکی با فرودگاه خلیج فارس عسلویه، نزدیکی به کانون‌های مهم انرژی نظیر پارس جنوبی و پارس شمالی، میدان‌های گازی منطقه عملیاتی پارسیان، استقرار گمرک جهت امر صادرات و واردات، تامین زیرساخت‌های آب، برق و گاز، مخابرات و جاده‌های دسترسی، عبور خط انتقال گاز سراسری از مجاورت این منطقه، همجواری با شهرک مسکونی در حال تاسیس 54 هزار نفری تابناک لامرد، دسترسی به بنادر تخصصی پارسیان و عسلویه، واقع شدن در مسیر کریدورهای مهم ترانزیتی زمینی و هوایی کشور، برنامه‌ریزی برای عبور خط ریلی راه‌آهن از مجاورت منطقه ویژه، دسترسی به معادن پرکاربرد معدنی نظیر دولومیت، سنگ گچ، بوکسیت (عناصر نادر خاکی و دیگر موارد مهم در امور معادن) و سایر تاسیسات و تجهیزات از جمله مزایای این منطقه صنعتی است.

همچنین، معافیت از پرداخت مالیات و عوارض گمرکی، فراهم بودن زیرساخت‌ها و بسته‌های پیشنهادی سرمایه‌گذاری، معافیت کامل کالاها و تجهیزات وارداتی از پرداخت حقوق و عوارض گمرکی، معافیت مالیات بر ارزش افزوده برای معاملات و فعالیت‌های پیمانکاری در منطقه، استقرار باسکول 120 تنی به صورت تمام وقت و احداث سوله سه هزار متر مربعی گمرک و محدوده محصور شده 50 هکتاری گمرک ازجمله مشوق‌های سرمایه‌گذاری در این کانون صنعتی است. 

در مورد وضعیت زیرساخت‌ها در منطقه ویژه اقتصادی لامرد توضیح دهید.

زیرساخت‌ها و امکانات زیربنایی نظیر آب، برق، گاز، مخابرات و جاده‌های ارتباطی در این منطقه، در کمترین زمان ممکن پس از طی مراحل سرمایه‌گذاری، امکانات و زیرساخت‌های دوران ساخت، فراهم می‌شود.

گاز ورودی به منطقه ویژه اقتصادی لامرد از دو میلیون متر مکعب در ساعت به 29 میلیون متر مکعب در ساعت افزایش پیدا کرده است و پروژه تامین گاز منطقه ویژه اقتصادی لامرد با اعتباری افزون بر 385 میلیارد ریال با طراحی ایستگاه تقلیل فشار گاز به ظرفیت 800 هزار متر مکعب بر ساعت، ساخت و نصب ایستگاه تقلیل فشار به ظرفیت ۲۰۰ هزار متر مکعب و سایر تجهیزات اجرا شد.

در حوزه آب‌رسانی نیز برای تامین آب پایدار صنایع، طرح انتقال آب از خلیج فارس به سایت انرژی‌بر لامرد درحال اجرا است. علی‌رغم اینکه آب دوران ساخت صنایع فراهم شده است، نصب دو دستگاه آب شیرین کن با مشخصات ورودی آب شهری و چاه 30 لیتر بر ثانیه و خروجی 22 و نیم و 21 لیتر بر ثانیه در سایت لامرد فاز اجرایی خود را طی می‌‌کند.

اجرای بیش از ۷۳ کیلومتر عملیات زیرسازی و آسفالت با اعتباری معادل ۳۰۰ میلیارد ریال در سایت صنایع انرژی‌بر لامرد منجر به سهولت دسترسی به صنایع بزرگ مستقر در این منطقه شده است.

در حوزه ارتباطات، سایت بی.تی.اس (BTS) منطقه ویژه به منظور پوشش کامل مخابراتی و اینترنتی در این سایت راه‌اندازی شد و با پیگیری‌های انجام شده، مرکز تلفن جدید منطقه با ظرفیت 256 خط در حال نصب و راه‌اندازی است.

منطقه ویژه اقتصادی لامرد، چه اهداف مشخصی را برای صادرات دنبال می‌کند؟

با توجه به استقرار گمرک منطقه ویژه اقتصادی در سایت، امکان صادرات و واردات تولیدات و محصولات صنعتی در این قطب صنعتی امکان‌پذیر هست و مشوق‌های گمرکی خاصی نیز برای سرمایه‌گذاران مدنظر گرفته شده است.

با توجه به وجود گمرک و راه‌های شریانی زمینی، هوایی و دریایی، منطقه ویژه اقتصادی لامرد سهم بسزایی در امر صادرات خواهد داشت.

فرودگاه بین‌المللی لامرد در جوار منطقه ویژه اقتصادی لامرد، بندر پارسیان و نزدیکی این اسکله و راه‌های شریانی به استان‌های هرمزگان بوشهر و شهرهای فارس از مزیت‌های مهم این منطقه برای صادرات است.

 

تعداد بازدید : 769

ثبت نظر

ارسال